8 Μαρ 2012

Μας ταΐζουν φάρμακα made in India που απαγορεύθηκαν στις ΗΠΑ!


Μας ταΐζουν φάρμακα made in India που απαγορεύθηκαν στις ΗΠΑ!Ο αμερικανικός FDA έβαλε λουκέτο σε δεκάδες εργοστάσια της Ινδίας για επικίνδυνα σκευάσματα, που κυκλοφορούν αφειδώς στην Ελλάδα!

Το 2011 ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) έβαλε λουκέτο σε 37 φαρμακοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας των επικίνδυνων για τη Δημόσια Υγεία σκευασμάτων που παρασκεύαζαν. Οι περισσότερες από αυτές τις φαρμακοβιομηχανίες βρίσκονταν στην Ινδία…

Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι τα προϊόντα των συγκεκριμένων ινδικών εργοστασίων -που απαγορεύθηκαν από τον FDA- κυκλοφορούν αφειδώς στην Ελλάδα, καθώς έχουν πάρει την έγκριση του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ)!


Με άλλα λόγια, ο ΕΟΦ ισχυρίζεται ότι διενεργεί πλήρεις ελέγχους και εγγυάται την ποιότητα των made in India φαρμάκων που κυκλοφορούν στη χώρα μας την ώρα που, αποδεδειγμένα πλέον, οι αμερικανικές Αρχές κρίνουν τα ίδια σκευάσματα ως επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία…

Μάλιστα, τα ευρήματα του FDA ήταν τόσο ξεκάθαρα ως προς την κακή ποιότητα των made in India φαρμάκων, που οδήγησαν όχι σε κάποια επίπληξη ή σε κάποιο πρόστιμο προς τις εταιρείες παραγωγής τους, αλλά στο λουκέτο!


Παρά ταύτα, ο ΕΟΦ «σφυρίζει αδιάφορα» και παίζει με την Υγεία των Ελλήνων πολιτών, αφήνοντάς τους να καταναλώνουν ίδια τα φάρμακα-δολοφόνους, που οι Αμερικανοί δε θέλουν ούτε να τα βλέπουν.

Και, βέβαια, η κατάσταση θα χειροτερέψει ραγδαία τις αμέσως επόμενες μέρες, αφού ο νέος νόμος για την Υγεία που ψήφισε το ελληνικό κοινοβούλιο θα οδηγήσει σε αθρόες εισαγωγές no name σκευασμάτων από την Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, το Ισραήλ και ποιος ξέρει από πού αλλού.


Βάσει της νέας ρύθμισης, ο γιατρός θα συνταγογραφεί μόνο τη δραστική ουσία (όχι το φάρμακο) και ο φαρμακοποιός θα χορηγεί το φθηνότερο σκεύασμα, με συνέπεια τα ποιοτικά φάρμακα -μεταξύ των οποίων και αυτά της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας- να εξαφανιστούν από τα ράφια φαρμακείων και νοσοκομείων. Στη θέση τους, θα κατακλύσουν την αγορά πάμφθηνα σκευάσματα αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας.

Ο ΕΟΦ αδυνατεί να ελέγξει τα made in India σκευάσματα που ήδη κυκλοφορούν στην Ελλάδα, όπως περίτρανα αποδείχθηκε από την απόφαση-κόλαφο του FDA.


Πώς, λοιπόν, θα καταφέρει στο εξής να πιστοποιεί ότι δεν απειλούν τη Δημόσια Υγεία τα χιλιάδες σκευάσματα που αθρόα θα φτάνουν στα φαρμακεία μας, από χώρες του Τρίτου Κόσμου; Πώς θα εγγυηθεί ότι ένα τέτοιο φάρμακο δε θα σκοτώσει κάποιο παιδάκι, ένας Οργανισμός το προσωπικό του οποίου -μόνο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο- έχει μειωθεί από τα 260 στα 150 άτομα;


Την ώρα που ο αντίστοιχος αυστριακός οργανισμός διαθέτει υπερτριπλάσιο προσωπικό για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μιας χώρας με σχεδόν το μισό πληθυσμό από την Ελλάδα;

Ελιοψωμο












Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 20-30 γρ μαγιά νωπή
  • 400 ml νερό (λίγο λιγότερο από 2 ποτήρια)
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 15-20 γρ αλάτι
  • 40 γρ ζάχαρη
  • λίγο λάδι για να το αλείψουμε
  • ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες φέτες

Πως το κάνουμε:

recipe image
1. Διαλύουμε τη μαγια στο νερό καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και το ελαιόλαδο.  Βάζουμε το αλεύρι σε μια μικρή λεκάνη και κάνουμε μια λακούβα.  Ρίχνουμε μέσο το νερό όπου διαλύσαμε όλα τα άλλα υλικά.
2. Σιγά σιγά αρχίζουμε να ανακατεύουμε και τελικά να ζυμώνουμε έως ότου το ζυμάρι μας είναι έτοιμο. Δεν κολλάει στα χέρια και δεν υπάρχουν σβώλοι. Γίνεται ωραίο ελαστικό ζυμάρι.
recipe image
3. Το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Μετά το κόβουμε όλο μικρά μπαλάκι μεγεθος ελιάς ή μικρού καρυδιού. (αυτά με το φούσκωμα παίρνουν το κατάλληλο μέγεθος όπως φαίνεται)
Μέσα σε μικρές στρόγγυλες φόρμες, ή ότι έχουμε, στρώνουμε ένα λαδόχαρτο και ρίχνουμε μια στρώση μπαλάκια ζυμαρένια.
recipe image
4. Από πάνω ρίχνουμε λίγες φέτες ελιάς.
recipe image
5. Επαναλαμβάνουμε και ρίχνουμε πάλι τα ζυμαρένια μπαλάκια και πάλι ελιές. Το πόσες ελιές θα βάλουμε εξαρτάται από το γούστο μας.
recipe image
6. Λαδώνουμε από πάνω στο τέλος και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
recipe image
7. Ψήνουμε 20 λεπτά στους 220 βαθμούς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να φτιάξουμε και τυροψωμάκια. Εχουν πολύ ωραία εμφάνιση και είναι νόστιμα.

πηγη