16 Μαΐ 2011

Λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας: Ο νέος μεγάλος ΚΙΝΔΥΝΟΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
Με την κατάργηση των λαμπτήρων πυράκτωσης όλο και περισσότεροι λαμπτήρες που περιέχουν μικρές ποσότητες υδραργύρου (λαμπτήρες οικονομίας ή εξοικονόμησης ενέργειας) χρησιμοποιούνται από τους καταναλωτές.
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια των καταναλωτών και να περιορισθούν οι πιθανότητες ο υδράργυρος να εισέλθει στο οικοσύστημα, δίνει στους καταναλωτές μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με:
Α) Χρήση, συλλογή και εναπόθεση λαμπτήρων
  • Είναι πολύ σημαντικό οι λαμπτήρες να μεταχειρίζονται πολύ προσεκτικά, καθώς τυχόν σπάσιμό τους απελευθερώνει στο περιβάλλον υδράργυρο.
  • Για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος οι λαμπτήρες αυτοί δεν πρέπει να απορρίπτονται μαζί με τα άλλα οικιακά απόβλητα, αλλά θα πρέπει να εναποτίθενται σε ειδικά σημεία συλλογής λαμπτήρων επειδή χρειάζονται ειδική διαδικασία ανακύκλωσης.
  • Κατά το βίδωμα ή το ξεβίδωμα των λαμπτήρων πρέπει να τους κρατάμε από την πλαστική βάση τους και όχι από το γυάλινο κάλυμμα. Τοποθετούμε τον καμένο λαμπτήρα στο κουτί του καινούργιου με ασφάλεια και τέλος στον κάδο συλλογής λαμπτήρων.
  • Οι λαμπτήρες που ανακυκλώνονται έχουν στη συσκευασία τους το σήμα του διαγραμμένου κάδου.
Στη χώρα μας έχουν εγκριθεί από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δύο εθνικής εμβέλειας συλλογικά συστήματα το «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε» και το «ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε», με σκοπό τη συλλογή, επεξεργασία και ανακύκλωση των λαμπτήρων σε κατάλληλα αδειοδοτημένες μονάδες.
Στις ιστοσελίδες των συστημάτων αυτών μπορεί ο καταναλωτής να βρει πληροφορίες για τα σημεία συλλογής λαμπτήρων σε όλη την Ελλάδα.

Β) Οδηγίες σε περίπτωση που σπάσει κάποιος λαμπτήρας
Είναι σημαντικό να ακολουθηθεί η παρακάτω διαδικασία:
1. Οδηγίες για τον εξαερισμό του χώρου
  • Απομακρύνουμε από το χώρο τα άλλα άτομα (κυρίως παιδιά, ηλικιωμένους, ζώα κ.λ.π.), προσέχοντας να μην πατήσουν στην περιοχή που έσπασε ο λαμπτήρας.
  • Ανοίγουμε τα παράθυρα για να αεριστεί καλά ο χώρος, για 15 λεπτά ή παραπάνω.
  • Κλείνουμε την κεντρική θέρμανση, αν λειτουργεί με κυκλοφορία αέρα (air condition).
2. Οδηγίες για τον καθαρισμό του χώρου
  • Κατά τη συλλογή των θραυσμάτων φοράμε γάντια πλαστικά κατά προτίμηση.
  • Μαζεύουμε από τις σκληρές επιφάνειες προσεκτικά με χοντρό χαρτί ή χαρτόνι τα θραύσματα και τα κλείνουμε σε αεροστεγή πλαστική συσκευασία.
  • Χρησιμοποιούμε αυτοκόλλητη ταινία και όχι με άλλο μέσο για τη συλλογή των μικροθραυσμάτων ή και της σκόνης.
  • Σκουπίζουμε την περιοχή με υγρό απορροφητικό χαρτί ή με υγρά χαρτομάντιλα μιας χρήσεως.
  • Δεν χρησιμοποιούμε ηλεκτρική σκούπα, γιατί οι ατμοί του υδραργύρου που περιέχουν οι λαμπτήρες θα απλωθούν σε ολόκληρο το χώρο. Αν όμως είναι απαραίτητη η χρήσης της ηλεκτρικής σκούπας (π.χ. για την περίπτωση καθαρισμού χαλιών), θα πρέπει να εκκενωθεί ο χώρος και να αερισθεί για 15 λεπτά και περισσότερο.
  • Αν τα θραύσματα του λαμπτήρα έρθουν σε επαφή με χαλιά, τα συλλέγουμε προσεκτικά φορώντας γάντια και ακολουθούμε τις υπόλοιπες διαδικασίες καθαρισμού που περιγράφονται παραπάνω.
  • Αν τα θραύσματα του λαμπτήρα έρθουν απευθείας σε επαφή με ρούχα τα οποία έρχονται σε άμεση επαφή με το σώμα (λευκά είδη), αυτά δεν θα πρέπει να ξαναχρησιμοποιηθούν.
3. Οδηγίες εναπόθεσης
  • Εναποθέτουμε την αεροστεγή πλαστική συσκευασία που περιέχουν τα θραύσματα λαμπτήρα στα ειδικά σημεία συλλογής λαμπτήρων.
  • Απομακρύνουμε αμέσως τα υλικά καθαρισμού (χαρτόνι, γάντια, σακούλα της ηλεκτρικής .σκούπας κ.λ.π.) από το χώρο και τα εναποθέτουμε σε κάδους απορριμμάτων.
  • Πλένουμε καλά τα χέρια μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανακύκλωση, οι καταναλωτές μπορεί να απευθύνονται στις προαναφερόμενες ιστοσελίδες των εγκεκριμένων συλλογικών συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης, δηλαδή της «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε» και της «ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗΣ Α.Ε.».

Δείτε το σχετικό βίντεο από την αμερικάνικη τηλεόραση!!!


news24gr.blogspot.com

Νυχτερινοί Ανεπιθύμητοι Επισκέπτες

  • Η ασφάλεια του σπιτιού σας πρέπει να στηρίζεται σε πολλά επίπεδα. Έτσι θα κάνετε δύσκολη την δουλειά των επίδοξων κλεφτών.Συναγερμοί ασφαλείας που θα υποστηρίζονται από πολλαπλούς ανιχνευτές, σειρήνες και κάμερες αυξάνουν δραματικά τα επίπεδα ασφαλείας του σπιτιού σας
  • Σκεφτείτε όπως οι κλέφτες. Προσπαθήστε για λίγο να μπείτε στην θέση ενός πιθανού διαρρήκτη. Κάντε μια βόλτα περιμετρικά του σπιτιού
  • Μην στέλνετε προσκλήσεις. Αν από το παράθυρό σας φαίνεται ο ακριβός εξοπλισμός σας είναι σαν να προσκαλείτε τους κλέφτες στο σπίτι σας. Αντίθετα οι βαριές αδιαφανείς κουρτίνες στα κουφώματα δεν δίνουν στο πιθανό διαρρήκτη καμμία εγγύηση για το τι θα του αποφέρει ή κλοπή και συνεπώς μειώνουν τις πιθανότητες επιλογής του σπιτιού σας
  • Δημιουργήστε ψεύτικες εικόνες. Φροντιστε το σπίτι σας να φαίνεται κατοικιμένο ακόμα και όταν λείπετε. Χρησιμοποιήστε χρονοδιακόπτες που αναβοσβήνουν σε κάποια χρονικά διαστήματα τα φώτα και την τηλεόρταση ή το ραδιόφωνο.
  • Παρακολουθείστε το σπίτι σας κάθε στιγμή. Χρησιμοποιήστε ένα σύστημα συναγερμού που θα παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση του σπιτιού σας και θα σας ειδοποιεί τηλεφωνικά κάθε φορά που υπάρχει ή υποψία παραβίασης.
  • Οπλίστε τον συνάγερμό σας. Πολλοί ιδιοκτήτες που έπεσαν θύματα κλοπής θα μπορούσαν να το αποφύγουν αν απλά είχαν ενεργοποιήσει το συναγερμό τους!
  • Βρείτε τον αδύναμο κρίκο. Μπορεί να πρόκειται για μια αδύναμη πόρτα ή ένα παλιό παράθυρο με ελαττωματική κλειδαριά. Ότι και αν είναι ανακαλύψτε το πριν τον διαρρήκτη και διορθώστε το.
  • Συνεργαστείτε με τους γείτονές σας. Ενημερώστε και ενημερωθείτε για το ημερήσιο πρόγραμμα των γειτόνων σας. Δώστε τους την άδεια να καλέσουν σε βοήθεια τις αρχές αν αντιληφθούν κάτι ύποπτο κατά την απουσία σας.
  • Ρίξτε παντού άπλετο φως. Χρησιμοποιήστε οικονομικές λάμπες σε συνδυασμό με αισθητήρες κίνησης και φωτίστε όλες τις σκοτεινές γωνίες που μπορεί να διευκολύνουν ένα κλέφτη. 

Φυσικά εντομοαπωθητικά από βότανα για τα ζωάκια μας

Μπορούμε να βοηθήσουμε τα ζώα μας φτιάχνοντας εντομοαπωθητικά με την βοήθεια βοτάνων και αιθέριων ελαίων και χωρίς την χρήση χημικών ουσιών. Οι συνταγές που θα βρείτε πιο κάτω γίνονται εύκολα και είναι πολύ αποτελεσματικές. Θυμηθείτε, ότι από Μάιο ως Οκτώβριο κάθε βράδυ πρέπει να ψεκάζετε το σκύλο σας κατά της σκνίπας (για το καλαζάρ) ενώ κάθε 1 ή 3 μήνες πρέπει να χρησιμποιείτε αποπαρασιτικά (είτε αμπούλα, είτε κολλάρο ή spray).

  • ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ - (Εντομοαπωθητικό)
Αφαιρούμε το ½ περιεχόμενο από ένα έτοιμο Σαμπουάν για σκύλους.
Κάνουμε ένα δυνατό τσάι με Φλισκούνι.
Συμπληρώνουμε το σαμπουάν που έμεινε στο μπουκάλι με το τσάι.
Προσθέτουμε 3-4 σταγόνες Αιθέριου Ελαίου Citronella.
(Δεν πρέπει να βάλουμε παραπάνω γιατί η όσφρηση των σκύλων είναι πολύ πιο ευαίσθητη από την δική μας)

  • ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ ΚΟΛΑΡΟ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ & ΓΑΤΕΣ
Διαρκεί για 1 μήνα περίπου και γίνεται εύκολα και φτηνά!!
1 φτηνό Υφασμάτινο ΚΟΛΑΡΟ η μαντήλι
1 σκόρδο λιωμένο
½ κουταλάκι οινόπνευμα καθαρό
1 σταγ. Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας
1 σταγ. Citronella
1 σταγ. Θυμάρι
Ανακατεύουμε τα πιο πάνω υλικά μέσα σε ένα μπολ και βάζουμε το κολάρο η το μαντήλι μέσα στο μείγμα για μία περίπου ώρα.
Αφού στεγνώσει το δένουμε χαλαρά γύρο από τον λαιμό του κατοικίδιού μας. Θα το προστατεύσει από κουνούπια, τσιμπούρια και άλλα έντομα για 1 μήνα περίπου.

  • ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΑ ΣΕ ΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΓΑΤΑ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΞΩΠΑΡΑΣΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των προϊόντων των ειδικών για το σκύλο και αντίστοιχων προϊόντων για τη γάτα.

Η έλλειψη πληροφόρησης μπορεί να οδηγήσει πολλές φορές, στην αγορά ενός λανθασμένου προϊόντος και να βλάψει το κατοικίδιο ζώο σας. Μην αποφασίζετε να αγοράσετε οποιοδήποτε υλικό είναι κατά των εξωπαρασίτων, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του κτηνίατρου.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι βασική διαφορά μεταξύ προϊόντων σκύλου και γάτας στη πρόληψη των εξωπαρασίτων (ψύλλοι) είναι το κύριο συστατικό τους.
Στην περίπτωση των σκύλων η Permethrin είναι η βάση όλων των εντομοαπωθητικών (σκόνες, σανπουάν, σπρέϋ, αμπούλες), σε αντίθεση με την Pyrethrin που είναι η βάση στα περισσότερα αντίστοιχα προϊόντα για γάτες.

Η Permethrin είναι μια ισχυρότερη μορφή της Pyrethrin και γίνεται συχνά τοξική για τις γάτες.

Για τον λόγο αυτό τα προϊόντα που περιέχουν permethrin και απευθύνονται μόνο για σκυλιά, δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται σε μια γάτα. Εκτός αν αναφέρεται ρητά επάνω ότι είναι κατάλληλα και για σκύλους και για γάτες.

Σημαντικός παράγοντας για τη δοσολογία σε τα όλα προϊόντα αντιμετώπισης των εξωπαρασίτων (ψύλλων), είναι το βάρος του κάθε ζώου. Εάν δεν γνωρίζετε το βάρος του κατοικίδιου ζώου σας, πρέπει να το ζυγίσετε και στη συνέχεια να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρο. Το βάρος είναι ένας σοβαρός λόγος, ώστε να χρησιμοποιήσετε το σωστό προϊόν πρόληψης εξωπαρασίτων και στο σωστό είδος ζώου.

Οι περισσότερες γάτες, αν όχι όλες, έχουν πολύ λιγότερο βάρος από ένα σκυλί, αυτό σε συνδυασμό με τον ευαίσθητο μεταβολισμό τους και την απορροφητικότητα του δέρματος τους, κάνουν κάθε εντομοαπωθητικό προϊόν σκύλου απαγορευτικό για χρήση σε γάτα.

Τέλος, ένα ζώο που ζει μόνο σε εσωτερικούς χώρους, είτε είναι σκύλος, είτε γάτα, χρειάζεται ένα προϊόν λιγότερο ισχυρό, από ένα άλλο ζώο που ζει μόνιμα εξω από το σπίτι.

Αγοράζοντας ένα προϊόν εντομοαπώθησης δώστε σημασία την ετικέτα και στη σύσταση του. Ρωτήστε τον κτηνίατρο και μην αγοράζετε οτιδήποτε σας προτείνουν.
Επίσης να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα εξωπαρασίτων σε ηλικιωμένα, άρρωστα ή έγκυα ζώα.
  Επιμέλεια άρθρου : ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
Το είδαμε: adespoto.gr

Φυσικά καθαριστικά για το σπίτι μας

      Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας έχει αναγκάσει να στραφούμε προς όλα αυτά τα χημικά καθαριστικά που ειναι ιδιαιτέρως βλαβερα για τον οργανισμό μας.παρακ'ατω θα προσπαθήσουμε να τα αντικαταστήσουμε με φυσικά καθαριστικά.Υλικά που ήδη υπάρχουν στο ντουλάπι της κουζίνας μας.



Για τα άλατα από το βραστήρα του νερού:
 

Βράζουμε μέσα μισό φλιτζάνι ξίδι σε δύο φλιτζάνια νερό.Το αφήνουμε λίγη ώρα να δράσει και ξεπλένουμε καλά με ζεστό νερό όσο ο βραστήρας είναι ακόμη ζεστός.

Αντί για τα τοξικά αποσμητικά χώρου:
 

Χρησιμοποιήστε βότανα ή αιθέρια έλαια γιατί είναι φυτικά προϊόντα καθαρίζουν απολυμαίνουν και αρωματίζουν κάθε γωνιά του σπιτιού και μερικά από αυτά όπως η μέντα η λεβάντα και η Λουΐζα είναι από τα καλύτερα εντομοαπωθητικά.


Για το πλύσιμο των πιάτων:

Πράσινο ή άσπρο σαπούνι από λάδι ελιάς. Το τριμμένο σαπούνι ελιάς, διαλυμένο σε ζεστό νερό, χρησιμοποιείται για γενικό καθαρισμό, για πλύσιμο πιάτων, για σφουγγάρισμα δαπέδων και βέβαια για πλύσιμο ρούχων. Για επίμονους λεκέδες, προσθέτουμε λίγο ξίδι.

 Για τζάμια:

Διαλύουμε και ανακατεύουμε δύο κουταλιές ξιδιού ανά λίτρο ζεστού νερού και καθαρίζουμε τα τζάμια χρησιμοποιώντας τις παλιές μας εφημερίδες. Ακόμα με το ίδιο διάλυμα μπορούμε να καθαρίσουμε κεραμικά πλακίδια και πλαστικές επιφάνειες όπως το εσωτερικό του ψυγείου.

Για τη μούχλα

Διαλύστε ένα μέρος σόδας σε ένα μέρος ξύδι ή χυμό λεμονιού. Αφήστε το να δράσει μία με δύο ώρες και ξεπλύνετε.

Για τη λεκάνη της τουαλέτας και των αποχετεύσεων


Ανακατέψτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και μισό φλιτζάνι ξύδι.Η χημική αντίδραση διασπά τις λιπαρές ουσίες και καθαρίζει τις αποχετεύσεις. Μετά από 15 λεπτά ρίξτε βραστό νερό για να ξεπλυθούν τα κατάλοιπα. Μην το χρησιμοποιήσετε αυτό το διάλυμα αν έχετε ρίξει εμπορικά παρασκευάσματα απόφραξης γιατί θα δημιουργηθούν επικίνδυνες αναθυμιάσεις.

Για τα χαλιά

Χρησιμοποιείστε 3 μέρη χλιαρού νερού και ένα μέρος λευκού ξυδιού. Με μαλακή βούρτσα και λίγο διάλυμα (για να μη μείνει πολλή υγρασία στο χαλί), το βουρτσίζετε προς την κατεύθυνση του πέλους του.Στεγνώστε το χαλί σε σκιερό και δροσερό μέρος. Τον ίδιο τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να φρεσκάρετε τα χρώματα των χαλιών σας ανά διαστήματα, με ένα απλό πέρασμα με πανί.

Για τις δυσάρεστες μυρωδιές της κουζίνας

Βράστε φέτες λεμονιού σε λίγο νερό.

Για τις ανοξείδωτες βρύσες


Γυαλίστε τες τρίβοντάς τες με μια φέτα λεμόνι.

Οι δέκα τροφές που καίνε το λίπος



Οι τροφές που θα σας αναφέρουμε παρακάτω έχει αποδειχθεί ότι συμβάλουν στο χάσιμο βάρους και δεν είναι μόνο ότι δεν προσθέτουν λίπος στον οργανισμό. Έχουν κάποιες συγκεκριμένες ιδιότητες που δίνουν το σύνθημα στον οργανισμό να χάσει βάρος και να κάψει τα ανθυγιεινά πρόσθετα κιλά. Θα μειώσουν την επιθυμία σας για τροφή τζάνκ (τροφή-σκουπίδια) και θα κάνει το σώμα σας να τρέχει με καθαρό καύσιμο και αποτελεσματική ενέργεια.


Μπορείτε να συμπεριλάβετε αυτές τις τροφές σε οποιοδήποτε λογικό πρόγραμμα απώλειας βάρους. Θα δώσουν στον μεταβολισμό σας την ώθηση που χρειάζεται για να χάνει βάρος γρήγορα.


Όταν λέμε «λογικό πρόγραμμα απώλειας βάρους» εννοούμε ότι κάποιο πρόγραμμα που μας δίνει όχι λιγότερες από 1.200 θερμίδες την ημέρα. Τα καλά νέα είναι ότι κάποιοι από τον ιατρικό κόσμο συνιστούν την κατανάλωση περισσότερων θερμίδων --- απίστευτο κι' όμως αληθινό --- γύρω στις 1500 εως 1800 θερμίδες την ημέρα. Ισχυρίζονται ότι μπορείς να χάσεις βάρος πολύ αποτελεσματικά ακόμα και με αυτές τις θερμίδες χωρίς να βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου.


Θυμηθείτε ότι η πείνα ικανοποιείται πλήρως όταν γεμίζουμε το στομάχι. Οι παρακάτω 10 τροφές κατορθώνουν αυτό πολύ καλύτερα από άλλες και συγχρόνως είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και διαθέτουν την εξαιρετική ιδιότητα να καίνε το λίπος.


1. ΜΗΛΑ.


Αυτά τα θαύματα της φύσης έχουν κερδίσει δικαιολογημένα την φήμη ότι κρατάνε το γιατρό μακριά όταν τρώμε ένα την ημέρα. Τώρα αποδεικνύεται όταν μας βοηθάνε να κάψουμε και το λίπος.


Πρώτα απ' όλα, ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας με ασφαλή και απαλό τρόπο , και τα διατηρούν ψηλά περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τροφή . Αποτέλεσμα είναι να σε κάνουν να αισθάνεσαι χορτάτος για περισσότερη ώρα.


Δεύτερον, είναι μια από τις πλουσιότερε ς πηγές διαλυτών ινών στην αγορά. Ο τύπος αυτών των ινών εμποδίζει τον πόνο που προκαλεί η πείνα διατηρώντας σταθερό το επίπεδο σακχάρου στο αίμα.


Ένα μήλο μετρίου μεγέθους δίνει μόνο 81 θερμίδες, και δεν περιέχει καθόλου νάτριο, κορεσμένα λίπη ή χοληστερίνη. Ένα πρόσθετο όφελος για την υγεία είναι ότι μειώνει το ήδη υπάρχον επίπεδο χοληστερίνης καθώς επίσης και την αρτηριακή πίεση.


2. ΨΩΜΙ.


Τώρα αυτό μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά είναι γεγονός ότι δεν πρέπει να φοβόσαστε το ψωμί. Εκείνο που παχαίνει είναι το βούτυρο, τη μαργαρίνη ή το τυρί που το αλείφουμε και όχι το ίδιο το ψωμί.


Το ψωμί είναι μια φυσική πηγή ινών και υδατανθράκων και χωράει στη δίαιτα. Το μυστικό είναι να τρώτε μαύρο, πλούσιο σε φυτικές ίνες ψωμί , όπως ολικής αλέσεως, πολύσπορο , σίκαλης κ.λ.π. Μια μεσαία φέτα ψωμιού έχει 60 ή 70 θερμίδες (μερικά ψωμιά διαίτης έχουν μόνο 40 θερμίδες στη φέτα) είναι πλούσια σε υδατάνθρακες - το καλύτερο και σταθερότερο καύσιμο του οργανισμού - και εξασφαλίζει εκπληκτική ποσότητα πρωτεΐνης.




3. ΚΑΦΕΣ.


Με μέτρο εδώ αλλά «ναι». Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συχνά γράφουν για τους πιθανούς κινδύνους του καφέ, αλλά το κλειδί είναι το «μέτρο». Σχεδόν κανείς δεν αναφέρει ότι η καφεΐνη που περιέχει ο καφές επιταχύνει τον μεταβολισμό.


Για λόγους ασφαλείας, είναι καλό να μειώσετε τον καφέ σε ένα φλιτζάνι το πρωί και ένα το απόγευμα. Προσθέστε μόνο άπαχο γάλα ή γλυκαντικό ή δοκιμάστε το χωρίς καθόλου ζάχαρη.


4. ΓΚΡΕΗΠΦΡΟΥΤ.


Υπάρχει σοβαρός λόγος που αυτή η παραδοσιακά διαιτητική τροφή πρέπει να γίνει μέρος της δίαιτάς σας. Βοηθάει πράγματι να διαλύεται το λίπος και η χοληστερίνη , σύμφωνα με μελέτες του πανεπιστημίου της Φλόριντα. Ένα μέτριου μεγέθους γκρεήπφρουτ έχει μόνο 74 θερμίδες αλλά παρέχει 15 γραμμάρια πηκτίνης (της ειδικής ίνας που συνδέεται με την μείωση της χοληστερίνης και του λίπους) , είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και κάλιο και δεν περιέχει καθόλου λίπος ή νάτριο.


Συγχρόνως είναι πλούσιο σε φυσικούς γαλακτοματοποιητές που καταπολεμούν το λίπος και τη χοληστερίνη. Το πρόσθετο όφελος εδώ είναι ότι ενισχύει τον οργανισμό στην μάχη κατά της δημιουργίας αθηρωματικών πλακών ή σκλήρυνσης των αρτηριών που οδηγούν στις καρδιοπάθειες. Δοκιμάστε το με κανέλλα που μειώνει την πικρή γεύση του χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη.


4. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ.


Δοκιμάστε τις πικάντικες ανατολικές γεύσεις , ειδικά αυτές στα ράφια με τα εξωτικά τρόφιμα. Ακριβώς όπως η καφεΐνη και η φαρμακευτική ουσία εφεδρίνη, η μουστάρδα επιταχύνει τον μεταβολισμό. Η διαφορά είναι ότι η μουστάρδα είναι ασφαλής και φυσική. Μπορεί να χρησιμοποιείται κάθε μέρα και πραγματικά έχει αποτελέσματα. Επιταχύνει τον μεταβολισμό κατά 20-25% για αρκετές ώρες. Και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο οργανισμός να καίει 45 θερμίδες περισσότερες για κάθε 700 που καταναλώνει.


5. ΠΙΠΕΡΙΕΣ.


Οι καυτερές πιπεριές ανήκουν την ίδια κατηγορία με την καυτερή μουστάρδα. Και δεν χρειάζεται να φάτε μεγάλη ποσότητα, αρκεί όσο περιέχουν οι σάλτσες. Οι πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνες Α και C , περιέχουν άφθονο ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και μαγνήσιο, μεγάλες ποσότητες φυσικών ινών, δεν έχουν λίπος, ελάχιστο νάτριο και μόνο 24 θερμίδες σε κάθε φλιτζάνι.


6. ΠΑΤΑΤΕΣ.


Οι πατάτες έχουν και αυτές θεωρηθεί παχυντικές, όπως το ψωμί, και αυτό είναι άδικο. Είναι άριστη τροφή για γρήγορο χάσιμο κιλών, περιέχουν 0.6 θερμίδες στο γραμμάριο , ή περίπου 85 θερμίδες η μία πατάτα.


Αυτά τα όμορφα δώρα της φύσης είναι πλούσια σε ίνες και κάλιο, μειώνουν την χοληστερίνη και προστατεύουν από τα εμφράγματα και άλλες καρδιοπάθειες. Βέβαια μεγάλη σημασία έχει ο τρόπος που μαγειρεύονται, και σερβίρονται. Ξεχάστε το γαρνίρισμά τους με βούτυρο, γάλα ή κρέμες γάλακτος. Δοκιμάστε τις με σάλτσα κοτόπουλου, κρεμμυδιού, γλυκιάς πιπεριάς, λειωμένου αβοκάντο και σκόρδου, ή με ψιλοκομμένες ώριμες τομάτες, καβουρντισμένα αμύγδαλα και λειωμένη μοτσαρέλα, ή με απλό άπαχο γιαούρτι με λεμόνι και οποιοδήποτε αρωματικό χόρτο σας αρέσει.


8. ΡΥΖΙ.


Υπάρχει ολόκληρο πρόγραμμα , που λέγεται η Δίαιτα του ρυζιού, που ανέπτυξε ο Δρ. William Kempner του πανεπιστημίου Duke στο Durham N.C. Η δίατα αυτή που χρονολογείται από τη δεκαετία του 30 βασίζεται στο ρύζι σαν κύρια τροφή , και προοδευτικά στην ανάμιξή του με φρούτα και λαχανικά.


Προκαλεί χάσιμο βάρους και ωφελεί την υγεία. Η δίαιτα αυτή έχει αποδειχθεί ότι θεραπεύει ασθένειες των νεφρών και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι περιέχει μόνο 178 θερμίδες , δηλαδή περίπου το ένα τρίτο του αριθμού των θερμίδων που βρίσκονται σε ίση ποσότητα μοσχαριού ή τυριού.


9. ΣΟΥΠΑ.


Η σούπα κάνει καλό. Και βέβαια όχι οι έτοιμες που βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά η παραδοσιακή σπιτική σούπα βοηθά στην απώλεια βάρους.


Μια μελέτη του Κολεγίου Ιατρικής Baylor στο Χιούστον έδειξε ότι άτομα που κατανάλωναν ένα μπολ σούπα πριν το μεσημεριανό και το βραδινό φαγητό έχασαν πολύ περισσότερο από άλλους που έκαναν δίαιτα χωρίς σούπες, και μάλιστα όσο περισσότερη σούπα έτρωγαν τόσο περισσότερο βάρος έχαναν και διατηρούσαν το βάρος τους περισσότερο καιρό. Φυσικά την διαφορά κάνει το είδος της σούπας που τρως. Κρεμώδεις σούπες ή αυτές που γίνονται με μοσχάρι ή χοιρινό δεν είναι ότι καλύτερο. Προτιμήστε τις χορτόσουπες και σούπες από υγιεινά δημητριακά.


10. ΣΠΑΝΑΚΙ.


Κάτι ήξερε ο Ποπάϋ. Το σπανάκι τα έχει όλα ακόμα και την ικανότητα να μειώνει την χοληστερίνη, να αυξάνει τον μεταβολισμό και να καίει το λίπος. Ίσως γι ’αυτό το σπανάκι να θεωρείται ο «βασιλιάς των λαχανικών». Πλούσιο σε σίδηρο, βήτα καροτίνη, και βιταμίνες C και Ε , μας δίνει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε.




ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΥΓΡΟ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
Και ακόμα καλύτερα ... είναι σχεδόν δωρεάν


Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, το νερό είναι πολύ πιθανόν ο μόνος πιο σημαντικός καταλύτης στην απώλεια βάρους και τη διατήρησή του. Αν και οι πιο πολλοί από εμάς το θεωρούμε δεδομένο, το νερό είναι ίσως το μόνο αληθινό μαγικό φίλτρο για μόνιμη απώλεια βάρους.


Το νερό μειώνει την όρεξη φυσιολογικά και βοηθά το σώμα να μεταβολίσει το αποθηκευμένο λίπος. Μελέτες έχουν δείξει ότι μείωση στην ποσότητα νερού που πίνουμε θα προκαλέσει αύξηση της αποθήκευσης λίπους ενώ η αύξηση του μπορεί πράγματι να μειώσει το αποθηκευμένο λίπος.


Και να γιατί: Τα νεφρά δεν μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά χωρίς αρκετό νερό και σαν αποτέλεσμα μέρος του φορτίου τους αδειάζει στο συκώτι.


Μια από τις κυριότερες λειτουργίες του συκωτιού είναι να μεταβολίζει το αποθηκευμένο λίπος σε χρήσιμη ενέργεια για το σώμα. Αλλά, εάν το συκώτι έχει να εκτελέσει και κάποιες από τις λειτουργίες των νεφρών , δεν μπορεί να αποδώσει σωστά το ρόλο που έχει αναλάβει στον οργανισμό. Σαν αποτέλεσμα, μεταβολίζει λιγότερο λίπος, και το λίπος που παραμένει αποθηκεύεται στον σώμα και η απώλεια βάρους σταματάει.


Η καλύτερη θεραπεία της κατακράτησης υγρών από το σώμα είναι να πίνουμε αρκετό νερό,. Όταν το σώμα παίρνει λιγότερο νερό, το θεωρεί σαν απειλή επιβίωσης και αρχίζει να κατακρατεί και τη σταγόνα. Το νερό αποθηκεύεται σε χώρους εκτός των κυττάρων, και αυτό παρουσιάζεται με το πρήξιμο των ποδιών και των χεριών.


Τα διουρητικά βέβαια προσφέρουν μια καλή προσωρινή λύση. Αποβάλλουν αρκετή ποσότητα από το αποθηκευμένο νερό και μαζί με αυτό όμως αρκετά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά . Και πάλι το σώμα το θεωρεί αυτό σαν απειλή και με την πρώτη ευκαιρία αντικαθιστά το νερό που έχασε. Και επομένως η κατάσταση αυτή γρήγορα επιστρέφει.


Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσει κανείς το πρόβλημα της κατακράτησης υγρών είναι να δώσει στο σώμα ακριβώς αυτό που χρειάζεται, άφθονο νερό. Μόνο τότε το αποθηκευμένο νερό θα αποβληθεί.


Εάν έχετε μόνιμο πρόβλημα κατακράτησης υγρών, ίσως η αιτία να είναι η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, Το σώμα σας ανέχεται το νάτριο μόνο σε ορισμένες ποσότητες. Όσο περισσότερο αλάτι τρώτε, τόσο περισσότερο νερό χρειάζεται το σύστημά σας για να το διυλίσει.


Είναι πολύ εύκολο να απαλλαγείτε από το περιττό αλάτι , απλά πίνοντας περισσότερο νερό. Καθώς περνάει από τα νεφρά, παρασύρει μαζί του και το περιττό νάτριο.


Το υπέρβαρο άτομο χρειάζεται περισσότερο νερό από το αδύνατο. Οι μεγαλόσωμοι άνθρωποι έχουν και μεγάλα μεταβολικά φορτία. Και εφ' όσον γνωρίζουμε ότι το νερό είναι το κλειδί για το μεταβολισμό του λίπους , είναι φανερό ότι το υπέρβαρο άτομο χρειάζεται περισσότερο νερό.


Το νερό βοηθά στη διατήρηση του σωστού μυϊκού τόνου που δίνει την ικανότητα στους μύες να λειτουργούν και συγχρόνως εμποδίζει την αφυδάτωση. Επίσης δεν αφήνει το δέρμα να χαλαρώσει κάτι που συχνά συμβαίνει με την απώλεια βάρους, το κύτταρα που συρρικνώνονται γεμίζουν νερό, που διοχετεύεται στο δέρμα και το κάνει να φαίνεται καθαρό, υγιές και σφριγηλό.


Το νερό επίσης βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από τις άχρηστες ουσίες. Όταν το σώμα παίρνει λιγότερο νερό, παίρνει ό,τι χρειάζεται από άλλες εσωτερικές πηγές . Και πρώτη και κύρια τέτοια πηγή είναι το έντερο. Αποτέλεσμα ; Δυσκοιλιότητα. Όταν όμως κάποιος πιει αρκετό νερό, η κανονική λειτουργία του εντέρου συνήθως αποκαθίσταται.


Έτσι μέχρι τώρα ανακαλύψαμε μερικές σημαντικές αλήθειες γύρω από το νερό και την απώλεια βάρους.


Το σώμα δεν λειτουργεί σωστά χωρίς αρκετό νερό και δεν μπορεί να μεταβολίσει αποτελεσματικά το αποθηκευμένο λίπος.
Το νερό που έχει κατακρατηθεί προκαλεί αύξηση του βάρους
Περισσότερο νερό για να αποφύγετε τις κατακρατήσεις.
Το νερό είναι απαραίτητο στη διαδικασία απώλειας κιλών.
Πόσο άραγε νερό είναι αρκετό; Κατά μέσο όρο, ένα άτομο πρέπει να πίνει 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Τα υπέρβαρα άτομα χρειάζονται όμως μεγαλύτερη ποσότητα που μπορεί να φθάνει και τα 12 ποτήρια νερό την ημέρα. Επίσης η ποσότητα νερού αυξάνεται όταν ασκείσθε έντονα ή ο καιρός είναι πολύ ζεστός και ξηρός.


Το νερό πρέπει κατά προτίμηση να πίνεται κρύο, γιατί απορροφάται πιο γρήγορα από το ζεστό. Και υπάρχουν ενδείξεις ότι όταν πίνουμε κρύο νερό, καίμε περισσότερες θερμίδες.


Για να κάνετε καλύτερη χρήση του νερού όταν κάνετε δίαιτα, ακολουθείστε το παρακάτω πρόγραμμα:


Πρωϊ: 1 τέταρτο λίτρου που θα καταναλώνετε μέσα σε 30 λεπτά
Μεσημέρι: 1 τέταρτο λίτρου που θα καταναλώνετε μέσα σε 30 λεπτά
Βράδυ: 1 τέταρτο λίτρου που θα καταναλώνετε μεταξύ 5 και 6 το απόγευμα
Όταν το σώμα παίρνει το νερό που χρειάζεται για να λειτουργεί κανονικά, τα υγρά του βρίσκονται σε τέλεια ισορροπία. Και όταν αυτό συμβαίνει, έχετε φτάσει στο επιθυμητό σημείο. Και τι σημαίνει αυτό;


Οι αδένες λειτουργούν σωστά
Οι κατακρατήσεις υγρών περιορίζονται
Καίγεται περισσότερο λίπος επειδή το συκώτι είναι ελεύθερο να μεταβολίζει το αποθηκευμένο λίπος
Δεν υπάρχει αίσθημα πείνας κατά την διάρκεια της νύκτας
Εάν σταματήσετε να πίνετε αρκετό νερό, τα υγρά του σώματος θα βγουν πάλι εκτός ισορροπίας, και μπορεί να γίνουν κατακρατήσεις, να αυξηθεί το βάρος του σώματος, και να χαθεί το αίσθημα δίψας. Και για να διορθώσετε αυτή την κατάσταση, πρέπει να επιστρέψετε πάλι στο επιθυμητό σημείο. Γι’ αυτό ,λοιπόν, πιείτε για την «καλή υγειά σας.»

Το βρήκαμε :http://www.kazam.gr/online/node/82694


Πηγή:www.kazam.gr

Φυσικό Πεντικιούρ (Fish Spa)




pedicure με μικρά ψάρια

Η ιχθυοθεραπεία (Ichthyotherapy) είναι μια μέθοδος απαλλαγής του δέρματος από τα νεκρά κύτταρα γνωστή από τα αρχαία χρόνια και διαδεδομένη παραδοσιακά μέχρι σήμερα σε χώρες της Μέσης Ανατολής (ιδιαίτερα στο Kangal της Τουρκίας) και στην Ινδία σε συνδυασμό με ιαματικές πηγές. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί ψάρια μικρού μεγέθους του είδους Garra rufa τα οποία αναλαμβάνουν να καθαρίσουν το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα και να απομακρύνουν τον γηρασμένο εξωτερικό φλοιό της επιδερμίδας. Τα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση πολλών δερματικών παθήσεων μεταξύ των οποίων η ψωρίαση, το έκζεμα και η ακμή είναι θεαματικά

Εδώ και κάποια χρόνια η ιχθυοθεραπεία έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται ευρέως από ινστιτούτα αισθητικής και spa ανά τον κόσμο, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με υπηρεσίες πεντικιούρ και peeling σώματος. Την αξία της αντιλήφθηκαν πρώτοι οι Ιάπωνες και οι Κινέζοι, απ’ όπου και πέρασε γρήγορα στις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας. Η μόδα έχει πια κατακλύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, ιδιαίτερα το Παρίσι, το Λονδίνο και το Βερολίνο.

Κατά την διάρκεια της θεραπείας οι πελάτες καλούνται να βυθίσουν τα πόδια, τα χέρια ή και ολόκληρο το σώμα τους σε ένα γυάλινο ενυδρείο ή μία μικρή πισίνα με χλιαρό νερό (30-36C). Εκεί σμήνη από μικρά ψαράκια του είδους Garra rufa, γνωστά και ως ψάρια γιατροί (Doctor Fish), αναλαμβάνουν να καθαρίσουν το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα και να απομακρύνουν τον γερασμένο εξωτερικό φλοιό της επιδερμίδας. Όσοι το έχουν δοκιμάσει μιλούν για απίστευτη εμπειρία, που δεν πονάει καθόλου, αφού το μόνο που αισθάνονται είναι μικρά – μικρά ρουφήγματα, σαν μικρά φιλάκια.

Η εναλλακτική αυτή τεχνική πεντικιούρ είναι πολύ πιο ασφαλής και φυσική αφού δεν χρησιμοποιεί ξυράφια ή χημικές μεθόδους, και τα ψαράκια μπορούν να φτάσουν ακόμα και σε δύσκολες περιοχές. Το είδος αυτό δεν έχει δόντια κι έτσι δεν μπορεί να κάνει ζημιά. Όλες οι περιοχές με σκληρό και ταλαιπωρημένο δέρμα αφαιρούνται εντελώς και με χειρουργική ακρίβεια, αφήνοντας το μαλακό υγιές νέο δέρμα να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί. Η επανεμφάνιση του σκληρού και ταλαιπωρημένου δέρματος και των κάλων επιβραδύνεται σημαντικά σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους.

Στην επίτευξη του αποτελέσματος αυτού πολύ σημαντικό ρόλο πιστεύεται ότι παίζει το ένζυμο diathanol που βρίσκεται στο σάλιο των ψαριών. Υπάρχουν σημαντικές επιστημονικές ενδείξεις πως το ένζυμο αυτό βοηθά στην εξάπλωση του υγιούς δέρματος σταματώντας για μία περίοδο την ταχεία κυτταρική διαίρεση στο δέρμα η οποία ευθύνεται για την δημιουργία των σκληρών περιοχών. Ταυτόχρονα ανοίγουν οι πόροι, γίνεται απολέπιση και πραγματοποιείται ένα επιδερμικό μασάζ που τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και διώχνει την κούραση και το στρες με ιδιαίτερα ευεργετικά αποτελέσματα. Οι πελάτες αναδύονται χαλαρωμένοι, με το δέρμα τους απίστευτα απαλό, αναζωογονημένο, υγειές και λαμπερό!

Το θέμα της υγιεινής είναι ένα σημείο που ίσως να προξενεί ανησυχία σε πολλούς, όμως το σύστημα της ιχθυοθεραπείας είναι παραδοσιακά πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των ασθενειών και από την φύση του εμποδίζει την μετάδοσή τους. Σε συνδυασμό με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε συστήματα αποστείρωσης του νερού και τις αρχές υγιεινής που τηρούνται στα ινστιτούτα αισθητικής τέτοια θέματα εξαλείφονται πλήρως. Πιο συγκεκριμένα:
  • Μετά από κάθε χρήση το νερό αλλάζεται και οι δεξαμενές απολυμαίνονται.
  • Στον στάνταρ εξοπλισμό, το νερό περνά μέσα από φίλτρα ενεργού άνθρακα, ρητίνες βιοχημικού καθαρισμού, και ακτινοβολία UV-C έτσι ώστε να αποστειρώνετε πλήρως 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.
  • Για επιπλέον ασφάλεια, τα ψάρια μία φορά την ημέρα μένουν για λίγο σε ένα ειδικό ισχυρό αντισηπτικό διάλυμα.
  • Για μεγαλύτερα συστήματα θεραπείας ολόκληρου του σώματος, φίλτρα άμμου και αποστειρωτές όζοντος εγγυώνται απόλυτη υγιεινή και ασφάλεια.
  • Οι ασθένειες των ανθρώπων (δερματικές ή άλλες) δεν μπορούν να περάσουν, αλλά ούτε και να επιβιώσουν στα ψάρια, αφού είναι εντελώς διαφορετικοί οργανισμοί.
  • Τα ψάρια προέρχονται από πιστοποιημένους αναπαραγωγείς με πιστοποιητικά υγείας και αυθεντικότητας εντός της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Αν σας αρέσει να περιποιείστε το δέρμα σας, τότε γνωρίζετε πως η απολέπιση είναι το κλειδί για κάθε μορφή υπηρεσίας αναζωογόνησης της επιδερμίδας. Με την μέθοδο της ιχθυοθεραπείας μπορείτε να απομακρύνετε πλήρως, με ήπιο και κυρίως φυσικό τρόπο το ταλαιπωρημένο εξωτερικό στρώμα του δέρματος, αποκαλύπτοντας και ευνοώντας την ανάπτυξη της νέας υγιούς επιδερμίδας.


το ειδαμε: http://www.aquariumdesign.gr/index.php?page=spa_garra_rufa