3 Σεπ 2011

10 ελληνικά sites ενάντια στην κρίση





Θυμάται, άραγε, κανείς ότι πριν από μια δεκαετία δεν υπήρχαν δωρεάν τηλεφωνήματα, γιατί δεν υπήρχε Skype; Ότι δεν υπήρχαν δωρεάν ταινίες και μουσική, γιατί δεν υπήρχαν torrents; Ότι δεν υπήρχαν φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, γιατί η μόνη επιλογή ήταν οι εθνικοί αερομεταφορείς, που έκλειναν θέσεις μόνο μέσω ταξιδιωτικών γραφείων; Ότι αν ήθελες να επικοινωνήσεις με κάποιον στο εξωτερικό δεν είχες άλλη επιλογή παρά να πληρώσεις ένα ακριβό τηλεφώνημα ή να γράψεις ένα γράμμα το οποίο θα λάμβανε στην καλύτερη περίπτωση μερικές ημέρες αργότερα, γιατί δεν υπήρχαν Facebook, MSN και e-mails; 
Δεν είναι μυστικό ότι το Internet φθήνυνε κατά πολύ τη ζωή μας, παρέχοντας υπηρεσίες και εναλλακτικές εκεί που δεν υπήρχαν –ή που χρεώνονταν πολύ ακριβά– ήδη από την πρώτη στιγμή που άρχισε να γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Κι όσο η κρίση εντείνεται, τόσο αυξάνονται οι εναλλακτικές, τα tips, οι ιδέες και τα sites που έρχονται να μας βοηθήσουν να τη… βιώσουμε. Ιδού μερικές από τις τελευταίες μας ανακαλύψεις, με ελληνική… σφραγίδα γνησιότητας.

Και εκτυπωτή έχω
Έχετε κι εσείς ένα κινητό πενταετίας ξεχασμένο στα ανήλιαγα βάθη κάποιου συρταριού; Μερικά παλιά τεύχη κόμικς που θα θέλατε να ανταλλάξετε με δίσκους βινυλίου; Θα θέλατε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, για την οποία όμως δε διαθέτετε το budget; Το Xariseto.gr με το εξαιρετικά πλοηγήσιμο forum του αναλαμβάνει να σας… βρει όλα εκείνα τα αντικείμενα που κάποιος άλλος δε χρειάζεται πια, και τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε εντελώς δωρεάν.

Κάπως σαν τα «χαρίζονται» της Χρυσής Ευκαιρίας, αλλά στην ηλεκτρονική μορφή τους. Ευχάριστη έκπληξη, το γεγονός ότι οι αγγελίες προσφοράς υπερβαίνουν κατά πολύ σε αριθμό αυτές της ζήτησης, ενώ το forum είναι χωρισμένο γεωγραφικά, για να μην τρέχετε στη Θεσσαλονίκη για τον καινούριο σας εκτυπωτή αν μένετε στην Αθήνα, ή το ανάποδο. Την ίδια δουλειά κάνει και το Freecycle, το οποίο αποτελεί κομμάτι ενός παγκόσμιου δικτύου που διασφαλίζει την εντελώς δωρεάν διακίνηση αγαθών. Αν μένετε στην Αθήνα, εγγραφείτε στο Athens Freecycle group του Yahoo –το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε login με το Yahoo ID σας και να πατήσετε «εγγραφή»– ενώ οι Θεσσαλονικείς στο αντίστοιχο group της Θεσσαλονίκης.

Μα, 8 ευρώ για σινεμά;
Παρατηρήσατε κι εσείς ότι η διάθεση προσκλήσεων για κάθε λογής θεάματα από ηλεκτρονικά και μη μέσα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια; Και ότι, αναλόγως, αυξάνονται και οι τιμές των εισιτηρίων θεάτρου, κινηματογράφου και ψυχαγωγικών εξόδων εν γένει, αλλά παρ’ όλα αυτά, οι χώροι τέχνης της πόλης δε μένουν άδειοι; Ναι, οι κυνικοί εξ υμών θα πουν ότι γεμίζουν από τους νικητές των διαγωνισμών για τις δωρεάν προσκλήσεις, αλλά εν πάσει περιπτώσει αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι η διάθεση υπάρχει, το budget για να την ικανοποιήσει, πάλι, όχι.

Αυτό πρέπει να σκέφτηκαν και οι δημιουργοί των δύο εξαιρετικά χρηστικών sites, Tzaba.gr και ForFree.gr, στα οποία βρίσκουμε καθημερινά προτάσεις (δωρεάν) εξόδου: από θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές, μέχρι συναυλίες ανερχόμενων καλλιτεχνών, σεμινάρια και ξεναγήσεις τα Σαββατοκύριακα στην πόλη. Και στα δύο sites θα βρείτε προτάσεις για την ημέρα ή την εβδομάδα, ενώ το Tzaba.gr διαθέτει και ένα μικρό forum, με αγγελίες για αντικείμενα που χαρίζονται αλλά και προτάσεις και ιδέες για άλλα «τζάμπα πράγματα», καθώς και μια πλούσια συλλογή δωρεάν online παιχνιδιών.

Θα το πάρεις αυτό;
Γιατί αν είναι να το πάρεις, πέρνα πρώτα μία βόλτα από το Skroutz.gr ή από το Pathfinder Shopping, να δεις αν υπάρχει κάπου φθηνότερο. Η διαδικασία είναι απλούστατη: πληκτρολογείτε το όνομα του προϊόντος –π.χ. το μοντέλο του κινητού, της ψηφιακής μηχανής ή το όνομα του αρώματος που σκέφτεστε να αγοράσετε– στην αναζήτηση, και συγκρίνετε τιμές στα αποτελέσματα των online καταστημάτων. Οι χρήστες, μάλιστα, των δύο sites έχουν αξιολογήσει τα καταστήματα που περιλαμβάνονται συνήθως στα αποτελέσματα, ώστε να μπορείτε να βεβαιωθείτε για την αξιοπιστία εκείνου που θα επιλέξετε πριν προχωρήσετε στην παραγγελία. Ενδεικτικά, η αναζήτησή μας για μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Sony Cybershot DSC-S750 στο Skroutz.gr επέστρεψε 24 αποτελέσματα από 99 ευρώ, και στο Pathfinder Shopping 12 αποτελέσματα από 92 ευρώ.

Αν, πάλι, αναζητάτε λιγότερο συγκεκριμένα πράγματα, θέλετε να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας ή απλά να βγείτε για ψώνια, χωρίς όμως να ξοδέψετε πολλά χρήματα, ρίξτε μια ματιά στο StockOutlets.gr: όλα τα στοκατζίδικα της Αθήνας, με διευθύνσεις και τηλέφωνα, ταξινομημένα ανά κατηγορία –ανδρική και γυναικεία ένδυση, εσώρουχα, αθλητικά είδη, παπούτσια, αξεσουάρ και άλλα πολλά, συν μια πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία Second Hand & Vintage– σε ένα πολύ όμορφο, όσο και χρηστικό site.

Τι εννοείς 1 ευρώ το λίτρο;
Μία πολύ καλή ιδέα είχε το Υπουργείο Ανάπτυξης: να συμπεριλάβει στο επίσημο site του μια απλή εφαρμογή, η οποία μας βοηθά να βρίσκουμε κάθε μέρα τη φθηνότερη βενζίνη στην περιοχή μας. Η γεωγραφική ταξινόμηση χωρίζεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη –οι οποίες είναι, επίσης, χωρισμένες σε περιοχές– και Υπόλοιπες Πόλεις, ενώ η αναζήτηση σας επιτρέπει να επιλέξετε και τύπο καυσίμου. Αντίστοιχη υπηρεσία, εμπλουτισμένη με τους χάρτες της Google για να βρείτε και το δρόμο προς το συγκεκριμένο πρατήριο, παρέχει και το WebMap.gr, αλλά μόνο για την
Αττική. http://www.in2life.gr

Άνδρες vs Γυναίκες: Συμπεριφορά στο super market


Άνδρες vs Γυναίκες: Συμπεριφορά στο super market
Σας παρουσιάζουμε την συμπεριφορά των δύο φύλων όταν πηγαίνουν στο super market! Με χιούμορ αλλά και μια μικρή δόση αλήθειας…

  • Γυναίκες:
1. Προσπαθούν να παρκάρουν…
2. Παίρνουν ένα καρότσι
3. Το γεμίζουν με χρήσιμα πράγματα σε χρόνο ρεκόρ
4. Βάζουν τα ψώνια στις σακούλες με απόλυτα λογικό τρόπο (ό,τι είναι για το ψυγείο σε μία σακούλα, τα λαχανικά σε άλλη κλπ)
5. Πληρώνουν
6. Γυρίζουν στο σπίτι
7. Αδειάζουν τις σακούλες και τακτοποιούν τα ψώνια.
  • Άνδρες:
1. Παρκάρουν
2. Μπαίνουν στο σούπερ-μάρκετ…
3. Ξαναβγαίνουν για να πάρουν καρότσι
4. Συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν κέρμα
5. Πηγαίνουν στο περίπτερο να κάνουν ψιλά
6. Βρίσκουν ευκαιρία και διαβάζουν τις αθλητικές εφημερίδες (σε σπάνιες κλινικές περιπτώσεις την Ημερησία και τον Επενδυτή)
7. Παίρνουν το καρότσι.
8. Κάνουν όλες τις πιθανές διαδρομές στο σουπερ-μάρκετ (κατα μήκος , κατά πλάτος και διαγώνια)
9. Τελικά αγοράζουν ένα ζευγάρι κάλτσες, 2 κατεψυγμένες πίτσες, φιστίκια, λουκάνικα, μπύρες και ένα κόμικ
10. Δεν ασχολούνται με άχρηστα πράγματα όπως βούτυρο, γάλα, γιαούρτι, απορρυπαντικό και λοιπές αηδίες
11. Πηγαίνουν στο ταμείο με την πιο ξανθιά και… εννοείται την πιο αργή ταμία
12. Βάζουν στη σακούλα τις πίτσες μαζί με τις κάλτσες και το κόμικ
13. Γυρίζουν σπίτι
14. Βάζουν τις σακούλες σ’ένα τραπέζι (ίσως πιστεύουν ότι τα ψώνια θα βαρεθούν και θα βγουν μόνα τους)
15. Βάζουν όμως τις μπύρες στο ψυγείο (μα για τι τους περάσατε… για άσχετους;)
16. Την πέφτουν στον καναπέ με το κόμικ και τα φυστίκια και περιμένουν να κρυώσουν οι μπύρες…
: πηγη

Δεν τον άφησε ήσυχο ούτε μετά θάνατον





 
 
Μια 72χρονη γυναίκα έμεινε λόγω της καχυποψίας της 14 μέρες δίπλα στο πτώμα του άνδρα της…


Ο λόγος; Ήθελε να σιγουρευτεί πως ο σύζυγος της δεν προσποιείται τον πεθαμένο, προκειμένου να φύγει με την ερωμένη του!
Αυτή ήταν η εξήγηση που έδωσε η ηλικιωμένη στους αστυνομικούς της πόλης Βασλούι στη Ρουμανία, όταν πλέον αποφάσισε να δηλώσει το θάνατο του άνδρα της,
 πηγη