13 Οκτ 2011

Όλοι οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν τα κάτωθι....









ΔΙΟΤΙ Η ΤΡΟΙΚΑ, Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!!! Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που "τάχα" πάει για φούντο....
1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450..000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις....
Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.
2.
Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.
3.
Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.
4.
Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.
5.
Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς.
6.
Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.
7.
Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο.
8.
Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.
9.
Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη(1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνια.
10.
Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!
11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε - 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ!) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.
Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις ;!;!
Αναγνώστης

επιλογη:σωστο μαχαιρι



Με την απέραντη ποικιλία μαχαιριών στην αγορά, η επιλογή για ένα μαχαίρι που θα μας συντροφεύσει στις δραστηριότητες μας είναι λιγάκι πονοκέφαλος! Παρόλα αυτά ακολουθώντας μερικά βήματα μπορεί η επιλογή του μαχαιριού μας να γίνει ποιο απλή.

Βήμα ένα: Που θα χρησιμοποιήσουμε το μαχαίρι μας;
Κατά την αγορά ενός μαχαιριού το πρώτο που πρέπει να διερωτηθούμε είναι: που θα χρησιμοποιήσουμε το μαχαίρι μας; 

Παραδείγματος χάριν, θα είναι κάποιο μαχαίρι που θα χρησιμοποιηθεί για να ανοίγει συσκευασίες, να κόβει σχοινιά ή για άλλες καθημερινέ εργασίες;  Μας ενδιαφέρει η συλλογή μαχαιριών; Σε αυτή την περίπτωση, θα προσανατολιστούμε περισσότερο σε ειδικές εκδόσεις και κομμάτια μοναδικά ή ειδικά. Έχουμε ανάγκη για ένα μαχαίρι για τις βασικές υπαίθριες δραστηριότητες όπως η κατασκήνωση, η ορειβασία, η πεζοπορία; πραγματοποιούμε εξορμήσεις με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε συχνά στο ύπαιθρο; Αν ναι, θα πρέπει να επιλέξουμε ένα μαχαίρι που να καλύπτει την βασική διαβίωση στο ύπαιθρο και τις εργασίες που χρειάζονται να γίνουν σε αυτήν, προετοιμασία τεμαχισμό θηράματος, προετοιμασία πυράς, ακόμα και την κατασκευή ενός προχείρου καταφυγίου. Ή μήπως τελικά το μαχαίρι μας θα είναι αποκλειστικά κυνηγετικό η αλιευτικό; Η επιλογή μας για κάποιο τέτοιο μαχαίρι ίσως να είναι ποιο εύκολη, μιας και υπάρχει μεγάλη ποικιλία με μαχαίρια που κατασκευάζονται συγκεκριμένα για αυτές τις χρήσεις.

Βήμα δύο: Μαχαίρι με σταθερή λεπίδα η με αναδιπλουμένη;
Το επόμενο βήμα είναι να αποφασίσουμε εάν χρειαζόμαστε ένα μαχαίρι με σταθερή λεπίδα η ένα με αναδιπλούμενη (σουγιάς).

Ένα μαχαίρι με σταθερή λεπίδα μπορεί να είναι πολύ αξιόπιστο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως. Δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός διπλώματος για να σπάσει ή να δυσλειτουργήσει, αλλά δεν μπορούν να μεταφερθούν τόσο εύκολα όσο οι σουγιάδες. Οι σουγιάδες διαθέτουν συνήθως μια αναδιπλουμένη λεπίδα που κλειδώνει με ασφάλεια και μεταφέρονται ποιο εύκολα. Μερικοί διαθέτουν κάποιο χαρακτηριστικό στη λεπίδα τους που του επιτρέπει να ανοίξουν με το ένα χέρι.

Βήμα τρία: Από τι υλικά πρέπει είναι κατασκευασμένο το μαχαίρι μου;
Κατ' αρχάς, εξετάζουμε τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένη η λαβή. Μην ξεχνάμε θέλουμε ένα καλό ισχυρό πιάσιμο. Η άνεση επίσης θα πρέπει να είναι άλλο ένα κριτήριο. Έτσι λοιπόν ψάχνουμε, και περνάνε από τα χεριά μας διαφορά μαχαιριά μέχρι να καταλήξουμε. Κρατώντας ένα μαχαρι προσποιούμαστε τις εργασίες που θα κάνουμε με αυτό ώστε να τα «δούμε» στη λειτουργία του. Το μαχαίρι θα πρέπει να μην μας πιέζει στο κράτημα του αλλά συγχρόνως να το«νιώθουμε» καλά στο χέρι σας, έτσι ώστε ακόμα και μετά από μεγάλες περιόδους χρήσης να μην μας κουράζει.  Επίσης θα εξετάσουμε εάν η λαβή της είναι στεγανή ή όχι. Κύριο χαρακτηριστικό εάν η χρήση του μαχαιριού μας θα γίνει κατά κύριο λόγω στο ύπαιθρο. Έχουμε βεβαία και το αισθητικό κομμάτι. Εδώ τα πράγματα είναι γενικά. Το τι αρέσει στον καθένα δεν είναι υποχρεωτικό να αρέσει και τους άλλους. Οπότε εδώ η επιλογή είναι καθαρά προσωπική.
Τέλος η λεπίδα πρέπει να είναι από υλικό ικανό που να συντηρηθεί εύκολα μετά από την εκτεταμένη χρήση, να παρέχει προστασία εναντία στη διάβρωση, και να μπορεί να ακονιστεί εύκολα αλλά να μην χάνει το ίδιο εύκολα την κοφτερότατα της. Στη αγορά υπάρχουν διαφορά μαχαιριά που προσφέρουν αυτά τα χαρακτηριστικά σε διαφόρους βαθμούς, έτσι ώστε να μπορούν να καλυφτούν όλες οι απαιτήσεις.

Τέλος και ο προϋπολογισμός μας είναι ακόμη ένας παράγοντας που θα επηρεάσει την αγορά του μαχαιριού μας.  

Συμπέρασμα
Ακολουθώντας αυτά τα βήματα θα αποκτήσουμε μια ποιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις ανάγκες όσο αφορά το θέμα μαχαίρι και σίγουρα κατά μεγάλο ποσοστό θα έχουμε μια σωστή επιλογή και κατά συνέπεια μια επιτυχημένη αγορά.

ΓΙΑΤΙ διαλυουν την ΕΛΛΑΔΑ





















ΤΟ 1947 ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΜΙΑ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΡΟΪΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΛΟΜΟΝΟΣΟΦ.
ΑΥΤΗ Η ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ.
ΤΟ 1982 ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑΣ ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ.
ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΗΠΑ (ΛΟΓΩ ΑΡΚΤΙΚΗΣ) ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ(ΛΟΓΩ ΑΙΓΑΙΟΥ).
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΡΟΣΕΙΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΤΕ Η
ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ
ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΡΟΪΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΛΗ Η ΑΡΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ. ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 25% ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΘΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΑ Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΟΙ ΗΠΑ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΕΘΕΣΕ ΩΣ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.
ΕΤΣΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΤΗΣ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ(ΜΕ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ) ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ
ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕ 25 ΔΙΣ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ(ΩΣ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ) ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΤΗΣ ΑΡΚΤΙΚΗΣ.

ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ(ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΛΕΞΕΙ ΣΤΟ ΔΝΤ) ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ. ΕΚΛΕΙΣΕ ΔΙΜΕΡΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΒΑΣΙΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ. ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΕΙ ΠΑΓΙΔΕΥΤΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΙΩΘΕΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΓΑΥΓΙΖΕΙ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ. ΜΑΣ ΕΣΚΑΨΑΝ ΤΟ ΛΑΚΟ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕΣΑ. ΕΤΣΙ ΤΩΡΑ Η ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΔΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ GAZPROM ΓΙΑ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΖΩΝΗ. ΟΜΩΣ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΕΡΜΑ Η ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ Η ΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ(ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ).
ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΒΕΒΑΙΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
ΔΥΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ:
1. ΤΟ 2010 ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΓΕΕΘΑ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕ ΑΝ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΝΑΙ.
2. ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2011 ΤΟ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΔΑΛΩΣ..