5 Σεπ 2011

τι "κοψαμε" το τελευταιο χρονο

  1. Το σινεμά και τα βιβλία.Ο μύθος που θέλει στις μεγάλες κρίσεις να ανθούν οι τέχνες φαίνεται ότι δεν επιβεβαιώνεται στην Ελλάδα του 2011, όπου οι πολίτες περικόπτουν και τις δαπάνες για ψυχαγωγία ή την κατανάλωση προϊόντων πολιτισμού
  2. Το εμφιαλωμένο."Μαχαίρι" ακομα και στο εμφιαλωμένο νερό βάζουν οι καταναλωτές σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις δαπάνες τους στο ελάχιστο και να ανταπεξέλθουν στη μείωση των εισοδημάτων τους.
  3. Κοψαμε το super market.Ενας στους δύο Ελληνες, τον τελευταίο χρόνο, έχει μειώσει τα χρήματα που ξοδεύει στα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές αγορές, δηλαδή τις δαπάνες του για τρόφιμα και βασικά καταναλωτικά αγαθά πρώτης ανάγκης.
  4. Κοψαμε τις επισκεψεις στο γιατρο.Μόνον για τα απαραίτητα προσφεύγουν πλέον στο γιατρό οι Έλληνες. Στο πλαίσιο των όρων ενός «προσωπικού μνημονίου» φαίνεται ότι οι περισσότεροι επιλέγουν να ξοδεύουν χρήματα μόνον για όσες υπηρεσίες δεν μπορούν να αποφύγουν.
  5. Ταχύτητα.Λόγω οικονομικής κρίσης, κόψαμε ταχύτητα στους αυτοκινητόδρομους.Η βενζίνη ακρίβυνε, χρήματα δεν υπάρχουν πολλά και οι μεγάλες ταχύτητες αδειάζουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων.
  6. Εξοδους(εστιατορια,καφετεριες.Ακριβότερα στοιχίζουν πολλά προϊόντα για τα καταστηματα εστιασης λόγω της μετάταξής τους στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23%. Μεταξύ άλλων ανατιμώνται χυμοί, αναψυκτικά και ροφήματα ανεξαρτήτως από που πωλούνται.
  7. Κινητά.Τα κόβουμε όλα με την οικονομική κρίση – με τα κινητά να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και τις εταιρείες να βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται.
  8. Ταξίδια.Μειωμένος παρουσιάζεται ο εσωτερικός τουρισμός το πρώτο εξάμηνο του 2011 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία με βάση την Έρευνα Ταξιδιωτών. Η μείωση αντανακλά τις επιπτώσεις της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και το γενικότερο μούδιασμα που επικρατεί στην αγορά.
  9. Καπνισμα.Τουλάχιστον με νέο νόμο μας επιτρέπουν να το … ρίξουμε στα ναρκωτικά!
  10. Τον ύπνο.Οι πιό πολλοί απο εμάς στριφογυρνάμε στο κρεβάτι καθώς σκεφτόμαστε τα προβλήματα της ανεργείας και των περικοπών που έχουν γινει ενώ καρδιοχτυπούμε με το φόβο της απόλυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου