31 Αυγ 2011

17 αποριες




1. Αφού το κολύμπι αδυνατίζει, τι λάθος κάνουν οι φάλαινες;
2. Αφού η logo κολλάει παντού, για δεν κολλάει και μέσα στο σωληνάριο;
3. Γιατί όταν παίρνουμε λάθος τηλέφωνο. η γραμμή δεν ειναι ποτέ κατειλημμένη;
4. Αν σήμερα έχει 0 βαθμούς Κελσίου και αύριο έχει το διπλάσιο κρύο απ'ό,τι σήμερα, πόσους βαθμούς θα έχει αύριο;
5. Γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν αμέσως κάποιον που τους λέει ότι ο ουρανός έχει 400 δις αστέρια, ενώ όταν τους πει ότι το παγκάκι είναι φρεσκοβαμμένο το ελέγχουν με το δάχτυλο;
6. Γιατί η λεμονάδα αποτελείται από συντηρητικά, όταν τ'απορρυπαντικό για τα πιάτα περιέχει φυσικό χυμό λεμονιού;
7. Με τι ταχύτητα απλώνεται το σκοτάδι;
8. Υπάρχει άλλη λέξη για το "συνώνυμο";
9. Αν ένας σχιζοφρενής απειλεί να αυτοκτονήσει, μπορεί να κατηγορηθεί για ομηρία του εαυτού του;...

10. Γιατί δεν υπάρχει γατοτροφή με γεύση ποντικιού;
11. Πως θα ήταν οι καρέκλες αν τα γονατά μας λύγιζαν ανάποδα;
12 .Γιατί τρέχουν οι μύτες και τα πόδια μυρίζουν;
13. Γιατί ένα βενζινάδικο που είναι 24 ώρες ανοιχτό έχει κλειδαριά στην πόρτα;
14. Γιατί κατά την θανάτωση των βαρυποινιτών στις ΗΠΑ με ένεση απολυμαίνουν τις βελόνες;
15. Γιατί το ξυνόγαλα έχει ημερονημία λήξης;
16. Γιατί τα αεροπλάνα έχουν σωσίβια αντί για αλεξίπτωτα;
17. Αφού το μαύρο κουτί των αεροπλάνων δεν παθαίνει τίποτα κατά τη σύγκρουση, γιατί δεν φτιάχνουν ολόκληρο το αεροπλάνο από το ίδιο υλικό;

Πηγή: menslounge.gr

Σοκολάτα, ο πιο γλυκός προστάτης μας


Μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπαθειών και εγκεφαλικών επεισοδίων

Σοκολάτα, ο πιο γλυκός προστάτης μας
H σοκολάτα φαίνεται ότι προστατεύει καρδιά και εγκέφαλο αλλά η κατανάλωση της απαιτεί προσοχή

Μια νέα μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενες έρευνες που έχουν δείξει ότι η κατανάλωση σοκολάτας έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου. Όπως φαίνεται τα υψηλά επίπεδα κατανάλωσης σοκολάτας μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες καρδιακών παθήσεων και πρόκλησης εγκεφαλικών επεισοδίων.
Βέβαια οι ειδικοί έσπευσαν να επισημάνουν πως η έρευνα έχει και την «σκοτεινή» της πλευρά αφού η αυξημένη κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να προστατεύει καρδιά και εγκέφαλο είναι πιθανό όμως να έχει άλλες παρενέργειες στον οργανισμό.

Τα ευρήματα

Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ μελέτησε τα αποτελέσματα επτά μελετών στις οποίες συμμετείχαν 114 χιλιάδες ασθενείς. Οι ερευνητές χώρισαν τους ασθενείς σε ομάδες ανάλογα  με την κατανάλωση σοκολάτας που έκαναν.
Όπως διαπίστωσαν, όσοι κατανάλωναν περισσότερες από δύο (ολόκληρες) σοκολάτες την εβδομάδα είχαν 37% μικρότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιαγγειακές παθήσεις και 29% μικρότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν λιγότερη σοκολάτα. Η κατανάλωση της σοκολάτας φαίνεται ότι προστατεύει κυρίως από προβλήματα που σχετίζονται με την στεφανιαία αρτηρία.

Οι επιφυλάξεις

Τόσο διάφοροι ειδικοί αλλά και οι ίδιοι οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα αποτελέσματα πρέπει να αντιμετωπισθούν με επιφυλακτικότητα. Η σοκολάτα είναι λιπαρή, έχει ζάχαρη και άλλα επιβαρυντικά για τον οργανισμό συστατικά και η αυξημένη κατανάλωση της ευνοεί την πρόσληψη βάρους αλλά και παθήσεις όπως ο διαβήτης.

«Τα αποτελέσματα της μελέτης είναι πολύ ενθαρρυντικά αλλά θα χρειαστούν νέες έρευνες για να εξακριβωθεί η ευεργετική επίδραση της σοκολάτας σε καρδιά και εγκέφαλο. Είναι πάντως πιθανό η δημιουργία σοκολάτας με μειωμένα επίπεδα ζάχαρης και λιπαρών ουσιών να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά ως μέσο πρόληψης για καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά επεισόδια. Η συμβουλή μας είναι όσοι δεν τρώνε σοκολάτα να μην ξεκινήσουν τώρα την αλόγιστη κατανάλωση ενώ οι λάτρεις της σοκολάτας να αποφύγουν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες μονομιάς. Είναι προτιμότερο να καταναλώνουν σε σταθερή βάση μικρές ποσότητες» δήλωσε στο BBC ο Όσκαρ Φράνκο, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

http://obelix7.blogspot.com/