17 Οκτ 2011

Κοιτα Ελληνα τα χαλια σου και καμαρωσε τα!!


Να ξεκαθαρισω πως σαφεστατα δεν ειμαι υπερ της καταστροφης της περιουσιας του κοσμου,ουτε υπερ του ''παγκοσμιοποιημενου'' κινηματος των αγανακτισμενων που μονο αυθορμητο δεν ειναι.
Απλα,συγκρινοντας τα γεγονοτα,δεν μπορω να μην αναλογιστω αυτο που εγινε εδω στην δικη μας χωρα.
Παντου,σε ολο τον κοσμο επεισοδια κι ο κοσμος ξεσηκωμενος για τα καλα κι εμεις εδω ,που εχουν διαλυσει καθε εννοια κρατους και της ζωης μας οπως την ξεραμε,αντιδρουμε με συναυλιες στις πλατειες,παλαμακια και χορους...
Ελεος καπου ρε Ελληνα...ΕΛΕΟΣ!!
Τι αλλο πρεπει να γινει για να ξυπνησεις πια;;Τι;
Σου εχουν τελειωσει την ζωη σου,πουλησαν την πατριδα μαζι με σενα και τα παιδια σου κι εσυ καθεσαι στις πλατειες (οσοι ακομα πηγαινουν κι εκει) και παρακολουθεις συναυλιες!
Χτυπα παλαμακια και χορεψε στις πλατειες,την ωρα που οι δοσιλογοι βαζουν τα καρφια στο φερετρο σου....!!Νομιζεις δεν ξερουν σε ποιον λαο τα κανουν αυτα που κανουν;
Ασε τα παιδια σου να λιποθυμουν απο την πεινα,αστα στα ιδρυματα,αυτοκτονησε ,εκπορνευσου,αλλα μην ξεσηκωνεσαι με τιποτα!Χορεψε ακομα και τωρα στις πλατειες!Το συστημα αυτο,εχει δουλεψει πολυ καλα,ολα αυτα τα χρονια κι εφτιαξε νεοελληνες,ακριβως οπως τους ηθελε.Να μην σκεφτονται και να μην ουσιαστικα αντιδρουν σε τιποτα.Οτι σου κανουν,πολυ καλα στα κανουν!

Χημικά στις τροφές μας




Αν είστε από τους ανθρώπους που ελέγχουν τα συστατικά των τροφίμων και δεν ξέρετε τη σημασία κάποιων όρων όπως «βελτιωτικά», «πρόσθετα», «σταθεροποιητικά», «γλουταμινικό μονονάτριο», «ένζυμα», «ζαχαρίνη», «ραφιναρισμένο», «κορεσμένα και ακόρεστα λίπη» είναι καιρός να τα μάθουμε.

Βελτιωτικά
Αναφέρεται σε όλα εκείνα τα συνθετικά στοιχεία και τις ουσίες που χρησιμοποιούνται για να γίνονται πιο νόστιμες και γευστικές κάποιες τροφές. Μη φαντάζεστε ότι χρησιμοποιούνται μόνο σε κάποια περίεργα ή εξεζητημένα τρόφιμα, όπως για παράδειγμα τα κινέζικα τρόφιμα, αντιθέτως και το ωραίο αφράτο ψωμάκι μας ή το κρουασάν για να είναι έτσι αφράτο και γευστικό.

Πρόσθετα


Ο όρος που αναφέρετε σε χημικές ουσίες, ο ρόλος των οποίων είναι να δώσουν γεύση, άρωμα και χρώμα σε τροφές. Μη τις προσπερνάτε έτσι απλά. Δεν παύουν να είναι χημικές ουσίες, οι οποίες είναι άγνωστες για τον οργανισμό μας και δεν προσφέρουν τίποτα πέρα της ικανοποίησης της γεύσης.


Σταθεροποιητικά


Και αυτή η κατηγορία είναι πέρα για πέρα χημική. Τα σταθεροποιητικά είναι χημικά συστατικά που βοηθούν τις τροφές να μην χάνουν τη γαλακτώδη τους σύσταση.


Γλουταμινικό Μονονάτριο


Χημικό συστατικό που προέρχεται από τη γλουτένη, από μελάσσα, από ζαχαρότευτλα ή από γλυκόζη σε συνδυασμό με κάποια ειδικά βακτηρίδια. Αυτό το συστατικό δίνει τη χαμένη γεύση των τροφών πίσω στον οργανισμό.

Ζαχαρίνη


Μπήκε πολύ εύκολα στη ζωή μας αντικαθιστώντας το μέλι και τη ζάχαρη. Εννοείται ότι πρόκειται για παρασκευασμένο προϊόν για ένα τεχνητό γλυκαντικό εν ολίγοις, υποκατάστατο της ζάχαρης.


Ραφιναρισμένο

Αν στο άκουσμα αυτής της λέξης σας έρχεται κάτι θετικό, μάθετε ότι ισχύει το αντίθετο. Ότι δηλαδή ωφέλιμο και χρήσιμο για τον οργανισμό είχε κάποια τροφή, με το ραφινάρισμα έχει αφαιρεθεί. Έχει χάσει επομένως τα θρεπτικά συστατικά με τα οποία την είχε εμπλουτίσει η μητέρα φύση και τα οποί δεν αναπληρώνονται με τίποτα.

Κορεσμένα και ακόρεστα


Έτσι ονομάζονται κάποιες χημικές συσκευασίες λιπαρών οξέων. Τα οποία παράγονται από λάδια ή λίπη και συντελούν στο να αποκτούν ρευστή ή στερεή μορφή. Για παράδειγμα κορεσμένα είναι τα λίπη, όπως η μαργαρίνη, το βούτυρο κ.ο.κ που έχουν σε θερμοκρασία δωματίου μια στερεή μορφή. Το λάδι και όλα τα λίπη που είναι σε ρευστή μορφή ονομάζονται ακόρεστα.

φτιάξε γιαούρτι με απλά υλικά



Παίρνουμε 1 κιλό γάλα και ένα μικρό κεσεδάκι γιαούρτι παραδοσιακό
(στο πήλινο). Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι τους 92 βαθμούς, δηλαδή
μέχρι το σημείο, που το γάλα είναι έτοιμο να αρχίσει να φουσκώνει,
αλλά πριν φουσκώσει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και
αφήνουμε το γάλα να κρυώσει μέχρι να βάζουμε το δάκτυλό μας μέσα
και να μη καίγεται, αλλά να είναι αρκετά ζεστό.
Ανακατέβουμε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με μια κουτάλα γάλα
από το μείγμα και μετά τα ρίχνουμε μαζί στο υπόλοιπο γάλα
ανακατέβοντας καλά, μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Αφήνουμε το μείγνα να "δέσει" για 5-6 ώρες ή και παραπάνω σε
πολύ ζεστό περιβάλλον (50 βαθμούς Κελσίου, στο φούρνο με ανοικτή
την πόρτα ή ανάμεσα σε μάλλινα), προσέχοντας να μη κουνηθεί.
Μετά από αυτό το διάστημα θα δούμε ότι το γιαούρτι έχει δέσει,
αν όχι, αφήνουμε λίγο περισσότερο χρόνο.

Αν θέλουμε να κάνουμε ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΑΚΚΟΥΛΑΣ ακολουθούμε την ίδια
διαδικασία. Ανακατέβουμε το δεμένο γιαούρτι καλά με ένα σύρμα
και μετά το βάζουμε μέσα σε ένα πάνινο σακκούλι,
το οποίο κρεμάμε κάπου, προσέχοντας γιατί στάζει,
για κάποιες ώρες μέχρι να στραγγίξει.

Φτιάξε προζύμι με βασιλικό




Ζεσταίνω το νερό(χλιαρό) ανακατεύω λίγο αλάτι και ρίχνω λίγο-λίγο το άσπρο αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να κολλάει στα χέρια. Την τοποθετούμε σε ένα τάπερ και πάνω στην ζύμη αφήνουμε ένα κλωνάρι βασιλικό. Σκεπάζουμε με πολλές πετσέτες ή μάλλινα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ηρεμίσει. Όταν διπλασιαστεί σε μέγεθος είναι έτοιμο το προζύμι. Αφού έχει πετύχει πρέπει να το ανανεώνουμε για να έχουμε πάντα.

Φτιάξτε Στοματικό Διάλυμα Με Μέντα




Μπορείτε να φτιάξετε εύκολα ένα στοματικό διάλυμα με τα παρακάτω υλικά:
1 ποτήρι νερό βραστό
3 κουταλιές της σούπας σόδα
30 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντα

Ανακατεύετε τα 2 πρώτα υλικά αρκετά καλά και στο τέλος όταν θα ‘χει κρυώσει το μίγμα ρίξτε τη μέντα.
Καθαρίζει τα δόντια και τα ασπρίζει. Δροσίζει το στόμα και χαρίζει καθαρή αναπνοή.