17 Οκτ 2011

Φτιάξε προζύμι με βασιλικό




Ζεσταίνω το νερό(χλιαρό) ανακατεύω λίγο αλάτι και ρίχνω λίγο-λίγο το άσπρο αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να κολλάει στα χέρια. Την τοποθετούμε σε ένα τάπερ και πάνω στην ζύμη αφήνουμε ένα κλωνάρι βασιλικό. Σκεπάζουμε με πολλές πετσέτες ή μάλλινα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ηρεμίσει. Όταν διπλασιαστεί σε μέγεθος είναι έτοιμο το προζύμι. Αφού έχει πετύχει πρέπει να το ανανεώνουμε για να έχουμε πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου