13 Νοε 2011

Ζεστός χυμός μήλου

 




















Ένας πικάντικος, ζεστός χυμός μήλου σερβιρισμένος μέσα στο... μήλο του! Ένας  γευστικός τρόπος να προσφέρετε  χυμούς, ή μια... διαφορετική Sangria (!) ιδίως τις μέρες των γιορτών!


Με ένα μαχαίρι πολύ προσεκτικά αφαιρέστε το εσωτερικό του μήλου, κόβωντας μια λεπτή φέτα πάνω πάνω (όπως κάνουμε στα γεμιστά). Αν έχετε το εργαλειάκι που κάνει φρουτομπαλάκια μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και αυτό. Προσοχή μη σας κοπεί η βάση, γιατί μετά... τρύπησε το ποτηράκι! Ρίξτε μπόλικο χυμό λεμονιού για να μη σας μαυρίσει το εσωτερικό.


Για τη συνταγή του χυμού μήλου

Θέλετε 12 μέτρια μήλα διαφόρων ποικιλιών, 1 πορτοκάλι, 1 κούπα μαύρη ζάχαρη, 4 ξυλαράκια κανέλας, 1 μοσχοκάρυδο (1 μπαλίτσα), 1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλα, 1 κουταλίτσα μπαχάρια (προαιρετικά) και νερό να καλυφθούν. Κόβετε τα φρούτα σε τέταρτα και όπως είναι τα βάζετε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Θα σουρωθούν οπότε μην μπείτε στη διαδικασία να τα καθαρίσετε. Χρειάζονται τουλάχιστον 3 ώρες βράσιμο. Την πρώτη μια ώρα με ανοιχτό καπάκι και τις άλλες δυο με κλειστό καπάκι και πολύ σιγανή φωτιά. Κατα τη διάρκεια ανακατεύετε και τις δυο τελευταίες ώρες με έναν πολτοποιητή λιώνετε τα φρούτα μέσα στην κατσαρόλα. Τα σουρώνετε και τα περνάτε και απο πολύ λεπτή σίτα. Σερβίρετε τον χυμό σας ζεστό. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και λεμονάκι.

*Φυσικά μπορείτε να προσφέρετε και τσάι,ρακόμελο,μέσα στα μηλαράκια σας, ή ό,τι άλλο θελήσετε.