Υλικά
- 175 γρ. νιφάδες βρώμης
- 50 γρ. σταφίδες
- 75 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα (ψιλοκομμένα)
- 50 γρ. αποξηραμένη παπάγια (ψιλοκομμένη)
- 50 γρ. χουρμάδες (ψιλοκομμένοι
- 25 γρ. αμύγδαλα φιλέ
- 25 γρ. σουσάμι
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 3 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο
- 1 ασπράδι αυγού
1.Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τη βρώμη, τα ξερά φρούτα και τους σπόρους και τους
ξηρούς καρπούς και αναμίξτε καλά.
ξηρούς καρπούς και αναμίξτε καλά.
2.Ζεστάνετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το μέλι και το φιστικοβούτυρο, ανακατεύοντας
τα με ένα ξύλινο κουτάλι. Ρίξτε το παχύρευστο μίγμα μελιού στο μπολ της βρώμης.
Ανακατέψτε καλά.
τα με ένα ξύλινο κουτάλι. Ρίξτε το παχύρευστο μίγμα μελιού στο μπολ της βρώμης.
Ανακατέψτε καλά.
3.Χτυπήστε το ασπράδι του αυγού μέχρι να γίνει ένας ελαφρύς αφρός και προσθέστε
το στο μίγμα, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
το στο μίγμα, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
4.Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι ή σε ταψάκι που έχετε λαδώσει ελαφρά και καλύψει
με αντικολλητικό χαρτί ρίξτε το μίγμα και πιέζοντάς το με το κουτάλι απλώστε το σε
όλη την επιφάνεια. Θα πρέπει να έχει το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια προκειμένου
να ψηθεί ομοιόμορφα.
με αντικολλητικό χαρτί ρίξτε το μίγμα και πιέζοντάς το με το κουτάλι απλώστε το σε
όλη την επιφάνεια. Θα πρέπει να έχει το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια προκειμένου
να ψηθεί ομοιόμορφα.
5.Ψήστε το μίγμα στους 190 βαθμούς για 15- 20 λεπτά μέχρι να χρησίσει η επιφάνειά
του και να το αισθάνεστε συνεκτικό όταν το ακουμπάτε. Βγάλτε το από το φούρνο και
αφήστε το ελαφρά να κρυώσει πρωτού το κόψετε σε 14 μπάρες. Αφήστε τις μπάρες
να κρυώσουν τελείως και αποθηκέυστε τες σε αεροστεγές δοχείο για 5 μέρες!
του και να το αισθάνεστε συνεκτικό όταν το ακουμπάτε. Βγάλτε το από το φούρνο και
αφήστε το ελαφρά να κρυώσει πρωτού το κόψετε σε 14 μπάρες. Αφήστε τις μπάρες
να κρυώσουν τελείως και αποθηκέυστε τες σε αεροστεγές δοχείο για 5 μέρες!