6 Σεπ 2011

Η ΔΕΛΤΑ επίσημα στα μεταλλαγμένα ζωϊκά προϊόντα!

Το δικαστήριο απέρριψε συνολικά το αίτημα της ΔΕΛΤΑ για απόσυρση του Οδηγού Καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα στα ζωϊκά προϊόντα! Ο Οδηγός κυκλοφορεί πλέον κανονικά και χωρίς κανένα περιορισμό αναφοράς στο όνομα και τη βαθμολογία της ΔΕΛΤΑ.
Ένα ευχαριστώ σε όλους εσάς που στηρίξατε τη Greenpeace από την πρώτη στιγμή, μοιάζει να είναι πολύ λίγο. Όχι μόνο γιατί η απόφαση μας δικαιώνει, αλλά πολύ περισσότερο γιατίεπικράτησε το δικαίωμα όλων μας στη διαφανή και αμερόληπτη ενημέρωση.
Τι συνέβη με τη Δέλτα
Η ΔΕΛΤΑ, τον περασμένο Φεβρουάριο, κινήθηκε νομικά εναντίον της Greenpeace ζητώντας την απόσυρση της τρέχουσας έκδοσης του Οδηγού Καταναλωτών, στην οποία παρουσιάζει σημαντική πτώση στη βαθμολογία της (είχε προσκομίσει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για τη μη χρήση μεταλλαγμένων στις ζωοτροφές, αθέτησε όμως τη δέσμευσή της να προβεί σε σχετική αναγραφή στη συσκευασία έως το Μάϊο του 2010). Το δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες της τόσο για παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού όσο και συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ αναγνώρισε ότι «ο τρόπος βαθμολόγησης είναι διαφανής, ίδιος προς όλες τις συμμετέχουσες εταιρίες και αμερόληπτος». Επιπλέον απεφάνθη πως «η αναγραφή – μη χρήσης μεταλλαγμένων- στη συσκευασία δεν είναι παράνομη» όπως ισχυριζόταν η ΔΕΛΤΑ,«αφού δεν αντίκειται σε διάταξη του Κώδικα Τροφίμων και ποτών».
Συνεχίζουμε δυναμικά τη δράση μας για τη σήμανση
Εμείς συνεχίζουμε τη δράση μας, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέγουν ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, ελεύθερα από μεταλλαγμένα με κρατική σήμανση. Άλλωστε η δημιουργία του προαιρετικού κρατικού σήματος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βρίσκεται σε εξέλιξη και το επόμενο βήμα είναι να υιοθετηθεί από τις ίδιες τις εταιρείες.
Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί μπορούμε και ανταποδίδούμε εμπράκτως την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, εδώ και 15 χρόνια, στη δράση μας ενάντια στα μεταλλαγμένα. Η ευθύνη είναι μεγάλη. Μεγάλη όμως είναι και η χαρά μας γιατί ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, χάρη σε εσάς μπορούμε να φέρνουμε αποτελέσματα, όσο ισχυρός και αν είναι ο αντίπαλοςκάθε φορά.
Greenpeace

Πώς να φορτισεις το κινητό σου με λεμόνια

Καρφιά ηλεκτρόδια και αρκετά λεμόνια είναι ικανά να δώσουν την απαιτούμενη τάση...
Έτσι ώστε να ανάψει ένα κινητό τηλέφωνο και να το φορτίσει.
Το δύσκολο είναι να πούμε πόσες ακριβώς φέτες ή λεμόνια θα χρειαστούν για να μπούν σε σειρά... έτσι ώστε να ανέβει η τάση και να δώσει την απαιτούμενη ενέργεια στην μπαταρία για να φορτίσει.
Εάν βάλουμε ένα καρφί κι ένα νόμισμα σε ένα λεμόνι και μετρήσουμε την τάση... θα δούμε ότι ανάλογα την ποιότητα των μετάλλων και του λεμονιού, παράγει περίπου 1 Volt.
Αν τα συνδέσουμε μεταξύ τους σε σειρά, μπορούμε να ανεβάσουμε την τάση και να δώσουμε περισσότερα volt. Ενώ αν σύνδεσουμε λεμόνια παράλληλα, αυξάνουμε την ένταση και ανεβάζουμε τα mAh.

Τα video με τα πυρηνικά λεμόνια...




τα ενεργειακά ποτά επικινδυνα για την υγεία μας


Ερευνητές προειδοποιούν για παχυσαρκία, καρδιακά και νευρολογικά προβλήματα.
Τα αθλητικά ποτά όχι μόνο δεν ωφελούν παιδιά και εφήβους, αλλά ενδέχεται να συμβάλουν και στην αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας, υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι προειδοποιούν τους γονείς να περιορίσουν την κατανάλωση των συγκεκριμένων αναψυκτικών.
«Για τα περισσότερα παιδιά που αθλούνται τακτικά, το σκέτο νερό είναι η καλύτερη επιλογή», είπε η Χόλι Μπέντζαμιν, μία εκ των επικεφαλής της μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Pediatrics, και προσέθεσε: «Τα αθλητικά ποτά περιέχουν επιπλέον θερμίδες που τα παιδιά δεν χρειάζονται».
Στις Ηνωμένες Πολιτείες η παχυσαρκία μεταξύ παιδιών και εφήβων από 2 έως 19 ετών άγγιξε το 17% την περίοδο 2007 - 2008, από 5% που ήταν την περίοδο 1971 - 1974, σύμφωνα με στοιχεία των Κέντρων για τον Έλεγχο των Ασθενειών και για την Πρόληψη στην Ατλάντα. Η έρευνα επικεντρώνει και στα ενεργειακά ποτά, τα οποία περιέχουν καφεΐνη και άλλα διεγερτικά, που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά νευρολογικά και καρδιαγγειακά προβλήματα σε παιδιά και εφήβους.
«Ορισμένα παιδιά προτιμούν τα ενεργειακά ποτά, τα οποία περιέχουν μεγάλες ποσότητες καφεΐνης, απλά και μόνο για να ενυδατώσουν τον οργανισμό τους μετά την άσκηση. Αυτό σημαίνει ότι προσλαμβάνουν μεγάλες ποσότητες καφεΐνης και άλλων διεγερτικών, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα», σχολίασε η παιδίατρος Μάρσι Μπεθ Σνάιντερ, που συμμετείχε στην έρευνα.


πηγη:το βημα

πως να πλυνετε το αυτοκινητο σας με ενα κουβα νερο!



Γίνεται?Φυσικά και γίνεται.Δειτε στο βίντεο πως!