12 Σεπ 2011

Αυτοσχεδιο φιλτρο νερου

 

Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να δείτε πως με απλά υλικά μπορούμε να φιλτράρουμε νερό στο σπιτι μας.

γκαζακι με οινοπνευμα

πως να φτιάξετε γκαζάκι με οινοπνευμα , δειτε το βίντεο:

Για να αισθάνεστε ασφαλείς στο σπίτι






ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Μερικές χρήσιμες συμβουλές


Με αφορμή τα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών καλό είναι να εφιστούμε την προσοχή μας σε μερικά πολύ απλά πράγματα, που ωστόσο μπορεί να αποδειχθούν αποτρεπτικά για... «δυσάρεστες συναντήσεις» με ληστές!

Η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες στην ιστοσελίδα της στο Διαδίκτυο και ιδιαίτερα τις γυναίκες ότι προκειμένου να είναι ασφαλείς στο σπίτι πρέπει να φροντίσουν ώστε:

•Η περιοχή έξω από την κύρια είσοδο της κατοικίας τους να είναι φωτισµένη σωστά, ώστε να µην υπάρχουν σκοτεινές σκιές όπου θα μπορούσε κάποιος να κρυφτεί.
•Βεβαιωθούν ότι στην κύρια πόρτα υπάρχει «µατάκι», έτσι ώστε να βλέπουν ποιος είναι στην πόρτα πριν την ανοίξουν.
•Να έχουν κλειστές τις κουρτίνες, ώστε όσοι είναι απ’ έξω να µην βλέπουν µέσα στο εσωτερικό του σπιτιού, ιδιαίτερα τη νύχτα.
•Να µην εισέρχoνται σε ένα ασανσέρ µε κάποιον που δεν γνωρίζουν και εάν το κάνουν να φροντίσουν να παραμείνουν κοντά στην πόρτα του ασανσέρ και εντός εμβελείας του πίνακα ελέγχου.

πηγη 

"Ο δεκάλογος του νέου Ebayer"



1)  Δεν αγοράζουμε ποτέ μα ποτέ από κάποιον με λίγες αξιολογήσεις (κάτω από 50 ) ή ποσοστό θετικών μικρότερο από 98%Για αγορές μεγαλύτερης αξίας ψάχνουμε για εκατοντάδες ή και χιλιάδες πωλήσεις και ποσοστό > 99.5% Στο ebay υπάρχουν και πολλοί απατεώνες!
2) Καλό είναι να επικοινωνούμε πριν τοποθετήσουμε μια προσφορά ή πριν αγοράσουμε, για να διευκρινίσουμε οτιδήποτε είναι ασαφές:
Συμβατότητες, αμεταχείριστο προϊόν ή όχι, τρόπος και χρόνος αποστολής, ταχυδρομικά, τρόπος πληρωμής. Δεν κάνουμε παζάρια. Ακόμη και όλα να είναι ξεκάθαρα καλό είναι να επικοινωνούμε. Από την ταχύτητα και το περιεχόμενο της απάντησης αντλούμε πολύτιμες πληροφορίες για το ποιόν του πωλητή. (Και αυτός για εμάς. Αν είμαστε νέοι στο Ebay θα έλεγα ότι επιβάλλεται η επικοινωνία)
3)Εφόσον κερδίσουμε δημοπρασία, ή αγοράσουμε, πληρώνουμε το συντομότερο δυνατόν, (εφόσον έχει γίνει το βήμα 2), μόλις πάρουμε την ειδοποίηση από το Ebay, και στέλνουμε μήνυμα ότι πλήρώσαμε, ζητώντας να μας ενημερώσει όταν το στείλει.
Επίσης δεν βλάπτει να δούμε τι άλλο πουλά ο συγκεκριμένος, μπορεί να βρούμε και κάτι άλλο που θέλουμε και να γλυτώσουμε τα ταχυδρομικά!
4)Πληρωμές:
Ιδανικός τρόπος πληρωμής είναι μέσω Paypal. Η εγγραφή είναι απλή, δέχονται κάρτες Visa και Mastercard, δεν ξέρω αν δέχονται κάρτες τύπου electron. Σε περίπτωση που χρειαστεί επιστροφή μέρους ή ολόκληρης της πληρωμής, αυτό πιστώνεται στην κάρτα μας. Αν όμως θέλουμε να δεχτούμε χρήματα από Paypal, πχ από πώληση, αυτά δεν μεταφέρονται προς το παρόν σε ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό, αλλά είναι διαθέσιμα για πληρωμές μέσω Paypal. Εννοείται πως το Paypal password το προσέχουμε ιδιαίτερα και το αλλάζουμε συχνά. (Η Paypal έχει εξαγοραστεί και λειτουργεί ως θυγατρική του Ebay)
Κάποιοι πωλητές δεν δέχονται Paypal. Οι επόμενοι προτιμότεροι τρόποι είναι :
Μέσω Bidpay: Με χρέωση της κάρτας μας εκδίδεται μια εντολή πληρωμής στο όνομα του αγοραστή. Ύπάρχει προμήθεια εις βάρος μας, και κάποιοι περιμένουν να πάρουν την εντολή αν και οι περισσότεροι αρκούνται στην ειδοποίηση από το Bidpay.
Χαρτονομίσματα σε φάκελο εξπρές-συστημένο-ασφαλισμένο. Για μερικές αγορές από Γερμανία, όπου λίγοι δέχονται Paypal, το δοκίμασα μετά από υπόδειξη των πωλητών και απέδωσε. Προσοχή, τα ΕΛ.ΤΑ δεν δέχονται αποστολή χαρτονομισμάτων. Αν το αποφασίσετε, φροντίστε να είναι δύσκολα αντιληπτό το περιεχόμενο και αν σας ρωτήσουν, περιέχει "έγγραφα κάποιας αξίας" ή κάτι τέτοιο. Στα μείον, ο χρόνος μέχρι να λάβει το φάκελο ο πωλητής.
Πληρωμή μέσω Western Union ή με τραπεζικό έμβασμα μάλλον δεν θα σας απασχολήσει, γιατί οι προμήθειες είναι υπέρογκες.
5. Μέθοδοι αποστολής / Τελωνείο
Η καλύτερη μέθοδος αποστολής από Η.Π.Α. για μικρού όγκου αντικείμενα είναι μέσω της ταχυδρομικής τους υπηρεσίας, USPS. Τα ταχυδρομικά είναι χαμηλά και η παράδοση έχει κυμανθεί μεταξύ 2(!) και 13 ημερών. Δεν μου έχει γίνει ποτέ έλεγχος τελωνείου σε τέτοια αποστολή. (Σε μέγιστο μέγεθος πακέτου όσο η συσκευασία ενός laptop και αναγραφόμενη τιμή $300). Επίσης δεν έχω χάσει ποτέ αποστολή (επί μεγάλου αριθμού, πιστέψτε με). Για μεγάλης αξίας παραγγελίες πάντως, συνήθως ζητώ να ασφαλιστεί το πακέτο στο ύψος της τιμής αγοράς, (συνήθως κοστίζει $1-3 παραπάνω)
Αντικείμενα κάποιας αξίας μέσω UPS-Fedex είναι σχεδόν σίγουρο πως θα περάσουν από τελωνείο, με συχνά προβλήματα, δείτε τα σχετικά thread.
Αν το προτείνει ο πωλητής, ή το αφήσει να εννοηθεί, σας συμφέρει να αναγράψει μικρότερη αξία, ή δείγμα ή δώρο ή επιστροφή από επισκευή. Εγώ δεν θα ζητούσα πρώτος κάτι τέτοιο.
Τα ταχυδρομεία Καναδά, Αγγλίας, Γερμανίας και ...Χονγκ Κονγκ είναι επίσης αξιόπιστα από όσα συζητούνται στα forum του Ebay.
Από την Ε.Ε. εννοείται ότι δεν μπαίνει θέμα τελωνείου. Λίγοι πωλητές χρεώνουν Φ.Π.Α.
6. Αξιολόγηση. Είναι κάτι στο οποίο οι πωλητές δίνουν μεγάλη σημασία, για ευνόητους λόγους. Αν πάρουμε το προϊόν και είμαστε ικανοποιημένοι, θα πρέπει να τους αφήσουμε μια θετική αξιολόγηση. Καλό είναι να ενημερώσουμε ότι το λάβαμε και αφήσαμε αξιολόγηση. Συνήθως αυτοί αφήνουν για εμάς μόλις έχει γίνει σωστά η πληρωμή.
Ας είμαστε πολύ προσεκτικοί πριν αφήσουμε αρνητική αξιολόγηση. Να έχει προηγηθεί επαρκής επικοινωνία και να αποκλείεται κάθε περίπτωση παρεξήγησης ή καυθυστέρησης της αποστολής. Είναι το σημαντικότερο όπλο μας και δεν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε πρόωρα.
Καλή αξιολόγηση είναι σημαντική και για μας. Ένας πωλητής μπορεί να γράφει "Δεν στέλνω στην Ευρώπη", ή "Paypal μόνο από H.Π.Α." αλλά αν του το ζητήσουμε και δει κάποιο αριθμό θετικών, μπορεί να κάνει εξαίρεση για μας.
Σε περίπτωση που δεν είμαστε ικανοποιημένοι, ο επαγγελματίας πωλητής θα κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει την αρνητική αξιολόγηση, κάποιες φορές ακόμη και αν δεν έχει πειστεί πως έχει άδικο (θα θυμάσαι σχετικά Nimrod:) )
Σε πάρα πολλές αγορές μου, μια μόνο φορά μου έστειλαν ασύμβατο προϊόν και μια άργησε πάρα πολύ. Και στις δύο περιπτώσεις βγήκε άκρη τελικά.
Τελευταία μας λύση είναι η αρνητική αξιολόγηση και η καταγγελία στα forums του Ebay.
7. Αν δεν βιαζόμαστε περιμένουμε να βρούμε το προϊόν σε καλή τιμή σε δημοπρασία, αλλιώς πάμε σε άμεση αγορά (Buy Now). Σε κάποια προϊόντα δεν υπάρχει σημαντική διαφορά τιμής, σε άλλα μπορεί να φτάσει και το 40%.
8. Εννοείται ότι πρέπει να γνωρίζετε  καλά τη χρήση της μηχανής αναζήτησης του Ebay, για να μην μας ξεφεύγουν ευκαιρίες. Προτείνω το Advanced Search, όπου μπορείτε να βάλετε στα κριτήρια να στέλνει ο πωλητής στην Ελλάδα, όρια τιμής, να δέχεται Paypal κ.λπ.
9. Κατά τη δημοπρασία: Έχουμε υπολογίσει από πριν το μέγιστο ποσό που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε. Δεν χτυπάμε παρά μόνο μια φορά, λίγο πριν το τέλος. Κάθε άλλη τακτική οδηγεί στο ανέβασμα της τιμής. Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι (και μιλάμε για το Ebay!) γνωρίζουν την παρουσία μας, και θα φερθούν ανάλογα. Όταν χτυπήσουμε, δίνουμε το μέγιστο ποσό που θέλουμε. Το Ebay θα προσαρμόσει την προσφορά μας στο ελάχιστο ύψος ώστε να κερδίζει. Αν στη συνέχεια κάποιος πλειοδοτήσει, θα αναπροσαρμόσει την προσφορά μας ώστε είτε να κερδίζει, ή ως το μέγιστο ποσό. Άρα δεν έχουν νόημα τα πολλαπλά χτυπήματα.
10. Ε, με τόσα που μάθατε ως τώρα, να και το μυστικό των "μυημένων":
Auction Sniping, To "δολοφονικό" χτύπημα των τελευταίων δευτερολέπτων. Παρακολουθούμε την εξέλιξη σιωπηλά, και συγχρονίζουμε την προσφορά μας ώστε να τεθεί στα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Αυτό μας δίνει τα πλεονεκτήματα του 9. και δεν αφήνει χρόνο στους άλλους να ανεβάσουν την προσφορά τους.
Ιδίως ο μέχρι τότε πλειοδότης ...μένει ξερός Grin. Φοβόμαστε πλέον μόνο τους άλλους Snipers.
Θα μου πείτε, θα κάθομαι στις 5.50 π.μ. στο pc; Και αν μου πέσει  η σύνδεση την κρίσιμη στιγμή;
Ε, ας είναι καλά τα sniping tools. Π.χ. www.auctionstealer.com. Τους λέτε τη δημοπρασία και το ποσό, και χτυπάνε αυτόματα για σας, 10 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη!

H διατροφή της οικονομικής κρίσης: Υγιεινή διατροφή χωρίς επιβάρυνση της τσέπης.






H διατροφή της οικονομικής κρίσης: Υγιεινή διατροφή χωρίς επιβάρυνση της τσέπης.
Η παρουσία της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας έχει επηρεάσει εκτός από την αγορά καταναλωτικών αγαθών προσωπικής και οικιακής χρήσης και την επιλογή των προϊόντων διατροφής. Η ανατιμολόγηση των ειδών διατροφής έχει κάνει επιφυλακτικούς τους καταναλωτές στην επιλογή τροφών σε βαθμό τέτοιο που μπορεί κάποιες φορές να μπαίνει σε ρίσκο η πληρότητα των θρεπτικών συστατικών που προσλαμβάνουν.

Το Επιστημονικό Διαιτολογικό Κέντρο "Σώμα Υγιές" σε μια προσπάθεια ενημέρωσης του καταναλωτή σχετικά με τις καλύτερες αλλά και οικονομικότερες επιλογές τροφών για να επιτευχθεί η σωστή διατροφή χωρίς να επιβαρυνθεί η τσέπη τους, παρουσιάζει ορισμένες πρακτικές λύσεις:

- Επιλέξτε φρούτα και λαχανικά εποχής. Είναι συνήθως οικονομικότερα αλλά και με καλύτερη θρεπτική αξία από τα φρούτα και λαχανικά θερμοκηπίου ή εισαγωγής.

- Προκειμένου να μην αποκλείσετε μια φρέσκια τροφή επειδή είναι "ακριβή" προτιμήστε να την καταναλώσετε σε μορφή κατεψυγμένου προϊόντος. Μπορεί η θρεπτική της αξία να είναι υποδεέστερη όμως θα πάρετε κάποια θρεπτικά συστατικά και θα γλιτώσετε και χρήματα.

- Πολλές υγιεινές τροφές που θα πρέπει να βρίσκονται σε καθημερινή βάση κρατάνε χαμηλά την τιμή τους. Το ψωμί ολικής άλεσης, το μαύρο ρύζι, η πατάτα και τα μακαρόνια ολικής άλεσης είναι τροφές που θα πρέπει να συνοδεύουν το κάθε κυρίως γεύμα σας και η τιμή τους ακόμα παραμένει χαμηλή.

- Η μεγαλύτερη ανησυχία σε σχέση με τις τιμές των τροφίμων σχετίζεται με το κόκκινο κρέας. Συγκεκριμένα, εμείς οι διαιτολόγοι προτείνουμε συνήθως άπαχο κόκκινο κρέας του οποίου η τιμή κυμαίνεται μεταξύ 8-12 ευρώ το κιλό ενώ μπορεί να βρεθεί ένα υποδεέστερο κομμάτι κρέατος με περισσότερο κορεσμένο λίπος στα 4-5 ευρώ το κιλό. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να τονιστεί πως σε καμία περίπτωση δεν προτείνουμε να υποβαθμίσετε την ποιότητα του κόκκινου κρέατος που επιλέγετε και να προτιμήσετε το πιο οικονομικό.

Αντιθέτως, αυτό που προτείνουμε είναι η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος στην μια φορά στην εβδομάδα. Εξάλλου έτσι προσεγγίζετε καλύτερα το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής που προτείνει την κατανάλωση 120γρ κόκκινου κρέατος σε μηνιαία βάση.

- Η κατανάλωση πουλερικών (κοτόπουλου ή γαλοπούλας) μια φορά στην εβδομάδα αποτελεί μια υγιή και οικονομική λύση. Το κοτόπουλο και η γαλοπούλα πωλούνται 3,5 με 4,5 ευρώ το κιλό και είναι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, χαμηλότερες σε σίδηρο και κορεσμένα λιπαρά από ότι το κόκκινο κρέας αλλά ωστόσο χαμηλότερες και σε χοληστερίνη (85mg ανά 100γρ πουλερικού ενώ το συκώτι έχει 600mg στα 100γρ). Συμπερασματικά η κατανάλωση κοτόπουλου ή γαλοπούλας μια φορά στην εβδομάδα είναι οικονομική αλλά παράλληλα και υγιεινή.

- Άλλη μια κατηγορία τροφών που είναι αρκετά παρεξηγημένη για το κόστος τους είναι τα ψάρια. Πράγματι υπάρχουν κατηγορίες ψαριών όπως ο σολομός, ο ξιφίας ή η πελαγίσια τσιπούρα των οποίων το κόστος ξεπερνά τα 20 ευρώ το κιλό, γεγονός που τα κάνει απλησίαστα για εβδομαδιαία κατανάλωση από μια μέση ελληνική οικογένεια. Όμως υπάρχουν και οικονομικότερα ψάρια, όπως για παράδειγμα οι σαρδέλες (που είναι και πλούσιες σε ω 3) ή ο γάβρος ή η τσιπούρα ιχθυοτροφείου τα οποία προσεγγίζουν τα 3-7ευρώ το κιλό και μπορούν να καταναλωθούν 1-2 φορές στην εβδομάδα.

Για όσους δεν επιλέγουν το μαγείρεμα ψαριών λόγω χρόνου, η επιλογή του τόνου κονσέρβας ναι μεν είναι θρεπτικά υποδεέστερη ωστόσο καλύτερη από το να μην βάζουν καθόλου το ψάρι στη διατροφή τους.

- Η κατανάλωση οσπρίων 1-2 φορές στην εβδομάδα αποτελεί μια οικονομική αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά υγιεινή επιλογή καθώς τα όσπρια περιέχουν διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.

- Προκειμένου να μειώσετε το κοστολόγιο της διατροφής σας περιορίστε την κατανάλωση βιομηχανοποιημένων προϊόντων τα οποία αφενός στοιχίζουν αρκετά και αφετέρου είναι συνήθως πλούσια σε λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη. Για ενδιάμεσα σνακ επιλέξετε φυσικές τροφές όπως φρούτα ή γιαούρτι ή γάλα 0-1,5% λιπαρά.

- Πολλές φορές το φαγητό εκτός σπιτιού είναι συνδυαστικά ακριβό και ιδιαίτερα πλούσιο σε λιπαρά. Καλό θα ήταν να περιορίσετε την κατανάλωση του στις 2-3 φορές στο μήνα και να επιλέγετε περισσότερο υγιεινές τροφές και λιγότερα τηγανιτά φαγητά, μεζεδάκια ή σύνθετα φαγητά με πλούσιες σε λιπαρά σάλτσες.

- Συμπερασματικά, δεν είναι ανέφικτο να συνδυαστεί η υγιεινή με την οικονομική διατροφή αρκεί να υπάρχει οργάνωση και κατάλληλος προγραμματισμός στα οικιακά ψώνια.


Κάλλια Γιαννιτσοπούλου
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc, MBA, SRD

Power Balance: Το βραχιόλι που δίνει ισορρόπια. H οχι?




Ο κατάλογος των προϊόντων που εμπορεύονται αέρα κοπανιστό και υπόσχονται τα πιο εξωφρενικά πράγματα μεγαλώνει διαρκώς στον τομέα της υγείας. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό. Μία τεράστια απάτη αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες στην Αυστραλία. Η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και....





Καταναλωτή (αντίστοιχο του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτή) διέταξε την εταιρεία Power Balance να σταματήσει τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς για τα 
βραχιόλια τα οποία πουλά και τα οποία συνήθως απευθύνονταν σε άτομα κοντά στο χώρο του αθλητισμού.

Τα βραχιόλια αυτά έχουν γίνει αρκετά διάσημα σε πολλές χώρες του κόσμου. Η παραγωγός εταιρεία ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, πώς:

Στην διαφήμιση των Power Balance βραχιολιών ισχυριζόμασταν πως βελτιώνουν τη δύναμη, τη ισορροπία και την ευλυγισία.


Παραδεχόμαστε πως δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη επιστημονική απόδειξη που να στηρίζει τους ισχυρισμούς μας και πως δημιουργήσαμε μία παραπλανητική διαφήμιση παραβιάζοντας τις σχετικές διατάξεις.


Αν νιώθετε ότι έχετε παραπλανηθεί από τις διαφημίσεις μας, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε συγγνώμη και να προσφέρουμε πλήρη αποζημίωση.


Για να πάρετε μία πλήρη αποζημίωση παρακαλούμε επισκεφτείτε τον ιστότοπο μας www.powerbalance.com.au ή καλέστε μας στο 1800 733 436 .“ 

Ως αποτέλεσμα των παραπλανητικών διαφημίσεων η Power Balance εξαναγκάστηκε να κάνει τις εξής κινήσεις στην αγορά της Αυστραλίας:


- Αφαίρεση των παραπλανητικών ισχυρισμών στον ιστότοπο και στα προϊόντα της


- Να δημοσιεύσει την ομολογία πως διατύπωσε αναπόδεικτους ισχυρισμούς


- Να αποζημιώσει όσους πελάτες της το επιθυμούν


- Να αφαιρέσει τη φράση “Τεχνολογία Επιδόσεων” από τα προϊόντα της

Το κομποσκοίνι του fitness είχε άδοξο τέλος.
 Τώρα που η απάτη αποκαλύφθηκε στην Αυστραλία, μένει να δούμε πότε οι Έλληνες καταναλωτές θα προστατευτούν από παρόμοια φαινόμενα.
πηγη:metavolismos.com