7 Σεπ 2011

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ KAI ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ


363330-images.jpeg363331-d112eurostop.jpg

H ανταλλαγή υπηρεσιών και προϊόντων χωρίς χρήματα λειτουργεί σε αρκετές σχετικές κοινότητες εδώ και πολλά χρόνια και είναι μια πολύ καλή λύση για άνεργους,άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες η απλά για άτομα που τους αρέσει η ανταλλαγή υπηρεσιών και προϊόντων χωρίς την μεσολάβηση χρημάτων.
Πως λειτουργεί η ιδέα;
Π.χ κάποιος που επισκευάζει τηλεοράσεις μπορεί να επισκευάσει την τηλεόραση κάποιου που έχει κομμωτήριο και αυτός να του προσφέρει ένα κούρεμα η κάποιος που παράγει λάδι να ανταλλάξει το λάδι με κάποιον που παράγει μέλι η να το δώσει σε κάποιον που θα του προσφέρει ηλεκτρολογικές εργασίες στο σπίτι του.
                                    
ΔΙΚΤΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΏΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

XARISETO.GR "ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΟ"

ΦΑΣΟΥΛΙ
http://fasouli.wordpress.com/

ΟΒΟΛΟΣ (ΠΑΤΡΑ)

ΔΊΚΤΥΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΏΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΠΟΡΙ(ΛΗΜΝΟΣ)

ΠΕΛΙΤΙ

LETSNET(ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

http://www.lets.net.gr/
ΧΡΟΝΟΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ

http://www.logo-timis.gr/index.php/main/viewby/services/0/0


πηγη

Απο που βγήκε η φράση :«χρωστάω και της Μιχαλούς».

Μια εκδοχή για την προέλευση της φράσης αναφέρει ότι στα χρόνια του Όθωνα βρισκόταν σε κάποιο σοκάκι του Ναυπλίου η ταβέρνα της Μιχαλούς. Η Μιχαλού ήταν παραδόπιστη και εκμεταλλεύτρια. Είχε περιορισμένη πελατεία, στην οποία έκανε πίστωση για ένα ορισμένο διάστημα, όμως αλίμονο σε όποιον δεν ήταν συνεπής. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας, η Μιχαλού ξεφτέλιζε κυριολεκτικά τους άτυχους οφειλέτες της.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και κάποιος ευσυνείδητος, ο οποίος αδυνατώντας να βρει χρήματα για να εξοφλήσει τη Μιχαλού, γύριζε μέρα και νύχτα στους δρόμους παραμιλώντας. Και αν κανείς ρωτούσε τους περαστικούς τι έχει αυτός ο άνθρωπος, του απαντούσαν «Αυτός χρωστάει της Μιχαλούς». Μπορεί η εκδοχή αυτή να είναι κατασκευασμένη, να μην ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα, το βέβαιο είναι όμως ότι στη σύγχρονη Ελλάδα "παραμιλάμε" από τα χρέη!

Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει στις 11 Δεκεμβρίου!

Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει στις 11 Δεκεμβρίου!

Ο λόγος που δεν χρεοκοπεί ΤΩΡΑ η Ελλάδα, είναι γιατί υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα που μπορούμε να υποσχεθούμε πως θα κάνουμε και γι' αυτό προσποιούνται ότι εθελοτυφλούν οι δανειστές μας (!) υποστηρίζει η Royal Bank of Scotland, αναφέροντας με σιγουριά πως η χώρα μας θα χρεοκοπήσει στις 11 Δεκεμβρίου, όταν θα βρίσκεται εδώ η Τρόικα, για την προγραμματισμένη αξιολόγηση της οικονομίας μας. 


Κατά την Royal Bank of Scotland, όλα θα τελειώσουν τον Δεκέμβριο, γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις, γιατί οι στόχοι του προγράμματος δεν είναι ρεαλιστικοί και το σημαντικότερο τελειώνει η ανοχή της Ευρώπης και του ΔΝΤ.

''Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική χρεοκοπία έρχεται και αυτό συνιστά καθοριστικό παράγοντα της άποψής μας πως αυτή τη στιγμή τα ομόλογα των κρατών της Ευρωζώνης, πλην των γερμανικών, προσφέρονται ως κερδοσκοπική επένδυση", αναφέρει χαρακτηριστικά η Τράπεζα!

Μετά τη χρεοκοπία της Ελλάδας, η κρίση θα μεταδοθεί αυτόματα και με εκρηκτικό τρόπο σε όλη την Ευρώπη και τότε θα χρειαστεί παγκόσμια παρέμβαση με την αναχρηματοδότηση ή την αγορά κρατικού και ιδιωτικού χρέους.
ΠΗΓΗ