Καρμπονάρα διαίτης
Μία ειδική μακαρονάδα που έχει δημιουργήσει ο σεφ, που μαγειρεύει στο σπίτι της σχεδιάστριας μόδας Ντονατέλα Βερσάτσε.
Υλικά:
- Μισό κιλό σπαγγέτι,
- 100 γρ. μπέικον,
- 1 φλιτζάνι μανιτάρια,
- 3 κουταλιές παρμεζάνα,
- 1 κρόκος αβγού
- 1/2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ, με χαμηλά λιπαρά.
Τρόπος παρασκευής:
- Βράζετε τα σπαγγέτι για 12 λεπτά σε αλατισμένο νερό.Τα σουρώνετε αφήνοντας πολύ λίγο από το νερό τους.
- Ψιλοκόβετε το μπέικον και τα μανιτάρια, τα βάζετε στο τηγάνι και τα σοτάρετε μέχρι να βγάλει το μπέικον όλο το λίπος του.
- Περιχύνετε τα σπαγγέτι με το μίγμα του μπέικον και ανακατεύετε να πάρουν γεύση.
- Χτυπάτε τον κρόκο με το γάλα καλά στο μίξερ και τα ρίχνετε στα σπαγγέτι.
- Πασπαλίζετε με παρμεζάνα και σερβίρετε όσο είναι ζεστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου