5 Σεπ 2011

Καρμπονάρα διαίτης

Μία ειδική μακαρονάδα που έχει δημιουργήσει ο σεφ, που μαγειρεύει στο σπίτι της σχεδιάστριας μόδας Ντονατέλα Βερσάτσε.
      Υλικά:

  • Μισό κιλό σπαγγέτι,
  • 100 γρ. μπέικον,
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια,
  • 3 κουταλιές παρμεζάνα,
  • 1 κρόκος αβγού
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ, με χαμηλά λιπαρά.
Τρόπος παρασκευής:
  • Βράζετε τα σπαγγέτι για 12 λεπτά σε αλατισμένο νερό.Τα σουρώνετε αφήνοντας πολύ λίγο από το νερό τους.
  • Ψιλοκόβετε το μπέικον και τα μανιτάρια, τα βάζετε στο τηγάνι και τα σοτάρετε μέχρι να βγάλει το μπέικον όλο το λίπος του.
  • Περιχύνετε τα σπαγγέτι με το μίγμα του μπέικον και ανακατεύετε να πάρουν γεύση.
  • Χτυπάτε τον κρόκο με το γάλα καλά στο μίξερ και τα ρίχνετε στα σπαγγέτι.
  • Πασπαλίζετε με παρμεζάνα και σερβίρετε όσο είναι ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου