15 Μαΐ 2011

Φυσικές λύσεις για το σπίτι μαςΕαν μεγαλώνετε παιδι,εάν έχετε κατοικίδιο η απλά αγαπάτε τον φυσικό τρόπο ζωής και απεχθάνεστε οποιοδήποτε χημικό προιόν,παρακατω θα βρείτε μερικους τρόπους να αντιμετωπίσετε τα ενοχλητικα ζουζούνια που τρυπώνουν σπιτι μας.Μύγες


Γεμίστε ένα υφασμάτινο σακουλάκι με φύλλα δάφνης η μέντα αποξηραμένα και τοποθετήστε τα κοντά στις πόρτες η τα παράθυρα του σπιτιού σας.Οι μύγες θα μετακομίσουν.


Κουνούπια


Ο βασιλικός η Αρτεμισία το γαρύφαλλο το θυμάρι το γεράνι  απωθούν τα κουνούπια.Δεν ειναι τυχαίο άλλωστε που τα παλιά τα χρόνια δεν υπήρχε ουτε ένα σπίτι χωρίς μερικές γλάστρες με βασιλικό.Το καμενο δεντρολίβανο μπορεί άνετα να αντοικαταστήσει το γνωστο φιδακι του εμπορίου για την προστασια σας στον κηπο η στο μπαλκονι σας.Στην νυχτερινή σας έξοδο καντε επαλειψη στα γυμνα σημεια τους σώματος σας(συνήθως χερια & ποδια)με έλαιο λεβάντας θα μυρίζετε ομορφα και θα κρατήσει μακριά σας τα κουνούπια για αρκετές ώρες.Σκόροι
 

Αποφύγετε την ναφθαλίνη για να φυλάξετε τα ρούχα σας από τον σκόρο. (Είναι καρκινογόνος ουσία). Βάλτε ανάμεσα στα ρούχα, τσέπες κλπ., ολόκληρα κομμάτια από το εξαίσιο μπαχαρικό, το γαρύφαλλο.Είναι αποτελεσματικό, ασφαλές, οικονομικό και μυρωδάτο.

Κατσαριδες


Στο φαρμακείο μπορείτε να βρείτε βόρακα (ορυκτο) σε μορφή σκόνης.Ανακατέψτε τον με ίση ποσότητα ζάχαρης και ψεκάστε το μίγμα στα σημεία που περνανε οι κατσαρίδες.Ένας άλλος τρόπος να εξαφανιστούν οι κατσαρίδες από το σπίτι σας είναι η Νεπέτα (βοτανο).Τρίψτε φύλλα νεπέτας σε νερο αφήστε το 20 λεπτά να ξεκουραστει,μετά σουρώστε και ψεκάστε στο σημειο που θέλετε.


Μυρμήγκια


Γεμίστε το ψεκαστήρι σας με σαπουνόνερο και ψεκαστε πανω τους,εάν έχετε εντοπίσει το σημείο που τρυπώνουν σπίτι σας τοποθετήστε στο κενο ωμό σκορδο.Τα μυρμηγκια επίσης απεχθάνονται την μυρωδιά της ρίγανης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου