16 Μαΐ 2011

Φυσικά καθαριστικά για το σπίτι μας

      Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας έχει αναγκάσει να στραφούμε προς όλα αυτά τα χημικά καθαριστικά που ειναι ιδιαιτέρως βλαβερα για τον οργανισμό μας.παρακ'ατω θα προσπαθήσουμε να τα αντικαταστήσουμε με φυσικά καθαριστικά.Υλικά που ήδη υπάρχουν στο ντουλάπι της κουζίνας μας.



Για τα άλατα από το βραστήρα του νερού:
 

Βράζουμε μέσα μισό φλιτζάνι ξίδι σε δύο φλιτζάνια νερό.Το αφήνουμε λίγη ώρα να δράσει και ξεπλένουμε καλά με ζεστό νερό όσο ο βραστήρας είναι ακόμη ζεστός.

Αντί για τα τοξικά αποσμητικά χώρου:
 

Χρησιμοποιήστε βότανα ή αιθέρια έλαια γιατί είναι φυτικά προϊόντα καθαρίζουν απολυμαίνουν και αρωματίζουν κάθε γωνιά του σπιτιού και μερικά από αυτά όπως η μέντα η λεβάντα και η Λουΐζα είναι από τα καλύτερα εντομοαπωθητικά.


Για το πλύσιμο των πιάτων:

Πράσινο ή άσπρο σαπούνι από λάδι ελιάς. Το τριμμένο σαπούνι ελιάς, διαλυμένο σε ζεστό νερό, χρησιμοποιείται για γενικό καθαρισμό, για πλύσιμο πιάτων, για σφουγγάρισμα δαπέδων και βέβαια για πλύσιμο ρούχων. Για επίμονους λεκέδες, προσθέτουμε λίγο ξίδι.

 Για τζάμια:

Διαλύουμε και ανακατεύουμε δύο κουταλιές ξιδιού ανά λίτρο ζεστού νερού και καθαρίζουμε τα τζάμια χρησιμοποιώντας τις παλιές μας εφημερίδες. Ακόμα με το ίδιο διάλυμα μπορούμε να καθαρίσουμε κεραμικά πλακίδια και πλαστικές επιφάνειες όπως το εσωτερικό του ψυγείου.

Για τη μούχλα

Διαλύστε ένα μέρος σόδας σε ένα μέρος ξύδι ή χυμό λεμονιού. Αφήστε το να δράσει μία με δύο ώρες και ξεπλύνετε.

Για τη λεκάνη της τουαλέτας και των αποχετεύσεων


Ανακατέψτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και μισό φλιτζάνι ξύδι.Η χημική αντίδραση διασπά τις λιπαρές ουσίες και καθαρίζει τις αποχετεύσεις. Μετά από 15 λεπτά ρίξτε βραστό νερό για να ξεπλυθούν τα κατάλοιπα. Μην το χρησιμοποιήσετε αυτό το διάλυμα αν έχετε ρίξει εμπορικά παρασκευάσματα απόφραξης γιατί θα δημιουργηθούν επικίνδυνες αναθυμιάσεις.

Για τα χαλιά

Χρησιμοποιείστε 3 μέρη χλιαρού νερού και ένα μέρος λευκού ξυδιού. Με μαλακή βούρτσα και λίγο διάλυμα (για να μη μείνει πολλή υγρασία στο χαλί), το βουρτσίζετε προς την κατεύθυνση του πέλους του.Στεγνώστε το χαλί σε σκιερό και δροσερό μέρος. Τον ίδιο τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να φρεσκάρετε τα χρώματα των χαλιών σας ανά διαστήματα, με ένα απλό πέρασμα με πανί.

Για τις δυσάρεστες μυρωδιές της κουζίνας

Βράστε φέτες λεμονιού σε λίγο νερό.

Για τις ανοξείδωτες βρύσες


Γυαλίστε τες τρίβοντάς τες με μια φέτα λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου