Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό αλεύρι
- 20-30 γρ μαγιά νωπή
- 400 ml νερό (λίγο λιγότερο από 2 ποτήρια)
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 15-20 γρ αλάτι
- 40 γρ ζάχαρη
- λίγο λάδι για να το αλείψουμε
- ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες φέτες
Πως το κάνουμε:
1. Διαλύουμε τη μαγια στο νερό καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και το ελαιόλαδο. Βάζουμε το αλεύρι σε μια μικρή λεκάνη και κάνουμε μια λακούβα. Ρίχνουμε μέσο το νερό όπου διαλύσαμε όλα τα άλλα υλικά.
2. Σιγά σιγά αρχίζουμε να ανακατεύουμε και τελικά να ζυμώνουμε έως ότου το ζυμάρι μας είναι έτοιμο. Δεν κολλάει στα χέρια και δεν υπάρχουν σβώλοι. Γίνεται ωραίο ελαστικό ζυμάρι.
3. Το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Μετά το κόβουμε όλο μικρά μπαλάκι μεγεθος ελιάς ή μικρού καρυδιού. (αυτά με το φούσκωμα παίρνουν το κατάλληλο μέγεθος όπως φαίνεται)
Μέσα σε μικρές στρόγγυλες φόρμες, ή ότι έχουμε, στρώνουμε ένα λαδόχαρτο και ρίχνουμε μια στρώση μπαλάκια ζυμαρένια.
Μετά το κόβουμε όλο μικρά μπαλάκι μεγεθος ελιάς ή μικρού καρυδιού. (αυτά με το φούσκωμα παίρνουν το κατάλληλο μέγεθος όπως φαίνεται)
Μέσα σε μικρές στρόγγυλες φόρμες, ή ότι έχουμε, στρώνουμε ένα λαδόχαρτο και ρίχνουμε μια στρώση μπαλάκια ζυμαρένια.
5. Επαναλαμβάνουμε και ρίχνουμε πάλι τα ζυμαρένια μπαλάκια και πάλι ελιές. Το πόσες ελιές θα βάλουμε εξαρτάται από το γούστο μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να φτιάξουμε και τυροψωμάκια. Εχουν πολύ ωραία εμφάνιση και είναι νόστιμα.
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου