16 Αυγ 2011

Απαγόρευση του ΕΟΦ σε εναλλακτικές θεραπείες


Απαγόρευση του ΕΟΦ σε εναλλακτικές θεραπείες

Απαγόρευση του ΕΟΦ σε εναλλακτικές θεραπείεςΣτην απαγόρευση διαφήμισης κάθε είδους συσκευής παραγωγής όζοντος, καθώς και κάθε σχετικού έντυπου, που συνοδεύει τα προϊόντα αυτά, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου (ΕΟΦ), στο πλαίσιο της «προστασίας» της Δημόσιας Υγείας.
Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «απαγορεύει κάθε είδους διαφήμιση των συσκευών παραγωγής όζοντος, που περιλαμβάνουν ισχυρισμούς οι οποίοι προσδίδουν στο παραγόμενο οζονοποιημένο νερό θεραπευτικές ή προφυλακτικές ιδιότητες έναντι των ασθενειών. Οι ισχυρισμοί αυτοί εμπίπτουν στον ορισμό του φαρμάκου (βάσει της Οδηγίας 2001/83/ΕΚ όπως ισχύει) και η διάθεση των αντίστοιχων προϊόντων στην αγορά προϋποθέτει την χορήγηση άδειας κυκλοφορίας φαρμάκου από τον ΕΟΦ».
Ο ΕΟΦ τονίζει ότι τέτοια άδεια δεν έχει χορηγηθεί έως σήμερα και επομένως, δεν είναι γνωστές οι επιδράσεις των προϊόντων αυτών στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο Οργανισμός, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία ελέγχου με βάση τη νομοθεσία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, και τις συναρμόδιες αρχές εξακολουθεί να διερευνά το ενδεχόμενο λήψης και επιπλέον μέτρων.
Σχόλιο: Άρχισε τελικώς και στην Ελλάδα η απαγόρευση των εναλλακτικών θεραπειών, όπως προβλεπόταν στη χάρτα της Λισσαβόνας (αυτό δεν σας το είπαν όταν την υπέγραψαν), και οτιδήποτε δεν δίνει κέρδη στις φαρμακοβιομηχανίες. Οι οποίες, όλως τυχαίως, είναι οι περισσότερες στην Γερμανία και στις ΗΠΑ…
www.tsantiri.gr

1 σχόλιο:

  1. η ανακοίνωση στην οποία αναφέρεστε,μιλάει για απαγόρευση της διαφήμισης τέτοιων θεραπειών και οχι για την εφραφμογή τους.ενδεχομένως να θεωρείται ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση όμως οφείλουμε να ομολογήσουμε πως όντως δεν υπάρχει κάποια συνολικά αποδεκτή έρευνα για τις ιδιότητες αυτών των θεραπειών.σαφέστατα και το καρτέλ των φαρμάκων δεν επιθυμεί να χάσει λεφτά και πελατεία και σίγουρα θα κάνει τα πάντα για να μη γίνει αυτό.όμως ταυτόχρονα θέλει και μεγάλη προσοχή με όλα αυτά τα σκευάσματα-συσκευές που υπόσχονται πολλά και κάνουν λίγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή