30 Οκτ 2011

ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ! [: οι μάσκες έπεσαν...]




Κοιτούν το κόσμο που σηκώθηκε από τους καναπέδες και κατεβαίνει στους δρόμους φορτωμένος με γιαούρτια, αυγά και ζαρζαβατικά έτοιμα να τα εκτοξεύσει σε όποιον πολιτικό βρεθεί μπροστά του και απορούν. Απορούν όχι γιατί δεν βλέπουν τους λογους που γίνεται αυτό, αλλά πως στο διάολο σηκώθηκαν από τους καναπέδες τους.
Αυτό που δεν έχουν καταλάβει ακόμα είναι σε πόσο μεγάλο ποσοστό πλέον οι πολίτες απαξιώνουν τις ηλιθιότητες και τα ασύστολα ψέματα που ξερνάνε συνέχεια τα παπαγαλάκια της τιβούλας. Στις κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων τη μερίδα του λέοντος στις μούτζες και το φτύσιμο το είχαν τα μπαλκόνια και οι ταράτσες που έσκαγε μύτη καποια κάμερα κάποιος δημοσιογράφος.

Τη γριούλα σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό αν ρωτήσεις πλέον θα σου πει πως είναι ψεύτες. Το θράσος του να συνεχίζουν να θεωρούν τους πολίτες παντελώς ηλίθιους ανάβει πιο πολύ τα αίματα. Θράσος που ξεπέρασε για πολλά από αυτά τα θλιβερά και αναξιοπρεπή φερέφωνα, κάθε προηγούμενο στα γεγονότα των παρελάσεων. Εδειχναν στα βίντεο τη λαΪκή οργή από τη μια άκρη της χώρας μέχρι την άλλη, χιλιάδες κόσμου που ταυτόχρονα σε δεκάδες πόλεις και χωριά έκραζαν ομαδικά προδότες όλο το πολιτικό κατεστημένο και προσπαθούσαν να μας βγάλουν τρελούς!

Ξέρουμε ανάλογα με το θέμα που έχει προκύψει ποίον θα φέρουν στα παράθυρα, τι θα τον ρωτήσουν, τι θα απαντήσει, πως θα προσπαθήσουν να διαστρευλώσουν το κάθε θέμα. Λες και είμαστε αμερικανάκια. Εμείς τους βλέπουμε αλλά εκείνοι δεν μπορούν να δουν τις αντιδράσεις μας στο σπίτι την ώρα που τους βλέπουμε. Κοιτάζεις μερικές φάτσες να έχουν ένα τόσο μεγάλο τουπέ και να ξεστομίζουν τις μαλακίες τους με τόση σιγουριά πως έχουν ξεγελάσει τα πιθηκακια και δεν έχουν πάρει χαμπάρι πόσο φτηνιάρηδες είναι στα μάτια ακόμα και του πιο απλοϊκά σκεπτόμενου πολίτη. Με ελάχιστες εξαιρέσεις φυσικά που ακόμα κρατούν κάποια αξιοπρέπεια. Εξαιρέσεις που άσχετα αν το κάνουν από ευσυνειδησία ή γιατί απλά είναι ξύπνιοι, γάτες, τουλάχιστον λένε αυτά που πρέπει να πουν όσο μπορούν.

Οι πολίτες αρχίζουν και απεγκλωβίοζνται από τη πλύση εγκεφάλου γιατί οι γιατροί τους είναι της πλάκας. Ούτε τα επικοινωνιακά τρυκ δεν καταφέρνουν πλέον. Κι αν όπως είχε πει ο αντιπρόεδρος "μαζί τα φάγαμε" είναι αλήθεια τότε θα έπρεπε να ξέρουν πως πουτανιές στις πουτάνες δεν περνάνε. Μπορεί όλο αυτό το πλήθος που συναίνεσε ή σιώπησε τόσα χρόνια να ήταν αλήθεια αλλά αυτό ταυτόχρονα σημαίνει πως γνώριζαν ποιους εξυπηρετούν σαν κάλπικη δεκάρα. Και τώρα που τα συμβόλαια του πελατολογίου έσπασαν εξ΄οικείων θα έρχονται τα βέλη βροχή.

Εδώ όλα της πλάκας ήταν. Και τώρα που οι μάσκες έπεσαν οι πολίτες σοβαρεύουν ξαφνικά και ένα ολόκληρο σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί όπως την εποχή που μοίραζε ακόμα καθρεφτάκια στους ιθαγενείς για να τους περάσει το χαλκά. Προσέξτε κύριοι επικοινωνιολόγοι γιατί αυτές τις σκοτεινές μέρες που ζούμε οι γνωστές φάτσες που πλέον στέκουν ολόγυμνες και τρισάθλιες μπροστά μας είναι η κινητήριος δύναμη των γιαουρτιών και της μούτζας.

Αρκεί να ανοίξεις τη τηλεόραση κι αμέσως σου έρχεται μια επιθυμία να βγεις έξω. Μήπως να τους βάλετε να δείχνουν κανένα ντοκυμαντέρ, κινούμενα σχέδια, μόδα, μαγειρική γιατί όπως έχουν γίνει βασιλικότεροι του βασιλέως καταφέρνουν ότι δεν κατάφεραν τόσοι άλλοι. Να μας εκνευρίσουν. Πάρα πολύ. Υπάρχει κόσμος που πεινάει από κάτω. Κόσμος που στενάζει άγρια. Υποτιμάτε το δικαίωμά του να ζήσει, αλλά μην τον κοροιδεύετε ξεδιάντροπα. Αυτό είναι κάτι που οδηγεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Αυτή η ξεδιάντροπη κοροϊδία, η σιγουριά πως απευθύνεστε σε ηλίθιους θα στρίψει εντελώς το μυαλο των ήδη συγχισμένων ανθρώπων και θα δούμε κανιβαλιστικές καταστάσεις μπροστά μας που κανείς δεν θα μπορέσει ούτε να σταματήσει ούτε να λογικέψει.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου