16 Μαΐ 2011

Φυσικό Πεντικιούρ (Fish Spa)




pedicure με μικρά ψάρια

Η ιχθυοθεραπεία (Ichthyotherapy) είναι μια μέθοδος απαλλαγής του δέρματος από τα νεκρά κύτταρα γνωστή από τα αρχαία χρόνια και διαδεδομένη παραδοσιακά μέχρι σήμερα σε χώρες της Μέσης Ανατολής (ιδιαίτερα στο Kangal της Τουρκίας) και στην Ινδία σε συνδυασμό με ιαματικές πηγές. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί ψάρια μικρού μεγέθους του είδους Garra rufa τα οποία αναλαμβάνουν να καθαρίσουν το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα και να απομακρύνουν τον γηρασμένο εξωτερικό φλοιό της επιδερμίδας. Τα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση πολλών δερματικών παθήσεων μεταξύ των οποίων η ψωρίαση, το έκζεμα και η ακμή είναι θεαματικά

Εδώ και κάποια χρόνια η ιχθυοθεραπεία έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται ευρέως από ινστιτούτα αισθητικής και spa ανά τον κόσμο, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με υπηρεσίες πεντικιούρ και peeling σώματος. Την αξία της αντιλήφθηκαν πρώτοι οι Ιάπωνες και οι Κινέζοι, απ’ όπου και πέρασε γρήγορα στις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας. Η μόδα έχει πια κατακλύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, ιδιαίτερα το Παρίσι, το Λονδίνο και το Βερολίνο.

Κατά την διάρκεια της θεραπείας οι πελάτες καλούνται να βυθίσουν τα πόδια, τα χέρια ή και ολόκληρο το σώμα τους σε ένα γυάλινο ενυδρείο ή μία μικρή πισίνα με χλιαρό νερό (30-36C). Εκεί σμήνη από μικρά ψαράκια του είδους Garra rufa, γνωστά και ως ψάρια γιατροί (Doctor Fish), αναλαμβάνουν να καθαρίσουν το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα και να απομακρύνουν τον γερασμένο εξωτερικό φλοιό της επιδερμίδας. Όσοι το έχουν δοκιμάσει μιλούν για απίστευτη εμπειρία, που δεν πονάει καθόλου, αφού το μόνο που αισθάνονται είναι μικρά – μικρά ρουφήγματα, σαν μικρά φιλάκια.

Η εναλλακτική αυτή τεχνική πεντικιούρ είναι πολύ πιο ασφαλής και φυσική αφού δεν χρησιμοποιεί ξυράφια ή χημικές μεθόδους, και τα ψαράκια μπορούν να φτάσουν ακόμα και σε δύσκολες περιοχές. Το είδος αυτό δεν έχει δόντια κι έτσι δεν μπορεί να κάνει ζημιά. Όλες οι περιοχές με σκληρό και ταλαιπωρημένο δέρμα αφαιρούνται εντελώς και με χειρουργική ακρίβεια, αφήνοντας το μαλακό υγιές νέο δέρμα να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί. Η επανεμφάνιση του σκληρού και ταλαιπωρημένου δέρματος και των κάλων επιβραδύνεται σημαντικά σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους.

Στην επίτευξη του αποτελέσματος αυτού πολύ σημαντικό ρόλο πιστεύεται ότι παίζει το ένζυμο diathanol που βρίσκεται στο σάλιο των ψαριών. Υπάρχουν σημαντικές επιστημονικές ενδείξεις πως το ένζυμο αυτό βοηθά στην εξάπλωση του υγιούς δέρματος σταματώντας για μία περίοδο την ταχεία κυτταρική διαίρεση στο δέρμα η οποία ευθύνεται για την δημιουργία των σκληρών περιοχών. Ταυτόχρονα ανοίγουν οι πόροι, γίνεται απολέπιση και πραγματοποιείται ένα επιδερμικό μασάζ που τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και διώχνει την κούραση και το στρες με ιδιαίτερα ευεργετικά αποτελέσματα. Οι πελάτες αναδύονται χαλαρωμένοι, με το δέρμα τους απίστευτα απαλό, αναζωογονημένο, υγειές και λαμπερό!

Το θέμα της υγιεινής είναι ένα σημείο που ίσως να προξενεί ανησυχία σε πολλούς, όμως το σύστημα της ιχθυοθεραπείας είναι παραδοσιακά πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των ασθενειών και από την φύση του εμποδίζει την μετάδοσή τους. Σε συνδυασμό με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε συστήματα αποστείρωσης του νερού και τις αρχές υγιεινής που τηρούνται στα ινστιτούτα αισθητικής τέτοια θέματα εξαλείφονται πλήρως. Πιο συγκεκριμένα:
  • Μετά από κάθε χρήση το νερό αλλάζεται και οι δεξαμενές απολυμαίνονται.
  • Στον στάνταρ εξοπλισμό, το νερό περνά μέσα από φίλτρα ενεργού άνθρακα, ρητίνες βιοχημικού καθαρισμού, και ακτινοβολία UV-C έτσι ώστε να αποστειρώνετε πλήρως 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.
  • Για επιπλέον ασφάλεια, τα ψάρια μία φορά την ημέρα μένουν για λίγο σε ένα ειδικό ισχυρό αντισηπτικό διάλυμα.
  • Για μεγαλύτερα συστήματα θεραπείας ολόκληρου του σώματος, φίλτρα άμμου και αποστειρωτές όζοντος εγγυώνται απόλυτη υγιεινή και ασφάλεια.
  • Οι ασθένειες των ανθρώπων (δερματικές ή άλλες) δεν μπορούν να περάσουν, αλλά ούτε και να επιβιώσουν στα ψάρια, αφού είναι εντελώς διαφορετικοί οργανισμοί.
  • Τα ψάρια προέρχονται από πιστοποιημένους αναπαραγωγείς με πιστοποιητικά υγείας και αυθεντικότητας εντός της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Αν σας αρέσει να περιποιείστε το δέρμα σας, τότε γνωρίζετε πως η απολέπιση είναι το κλειδί για κάθε μορφή υπηρεσίας αναζωογόνησης της επιδερμίδας. Με την μέθοδο της ιχθυοθεραπείας μπορείτε να απομακρύνετε πλήρως, με ήπιο και κυρίως φυσικό τρόπο το ταλαιπωρημένο εξωτερικό στρώμα του δέρματος, αποκαλύπτοντας και ευνοώντας την ανάπτυξη της νέας υγιούς επιδερμίδας.


το ειδαμε: http://www.aquariumdesign.gr/index.php?page=spa_garra_rufa

2 σχόλια:

  1. Εκπληκτική λύση!
    Πού θα το βρούμε στην Ελλάδα και πόσο;

    Μ.Παπαδοπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Fish Spa διαρκεί 30 λεπτά και κοστίζει περιπου €18(περιπου).θα το βρουμε σε beauty spa και οργανωμενα κεντρα ομορφιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή