22 Δεκ 2011

φτιάξτε κουτόν

crouton

Συνταγή για σπιτικό κρουτόν

Προετοιμασία: 10'
Μαγείρεμα: περίπου 15΄
Υλικά
500γρ Ψωμί . μπαγιάτικο (1 φρατζολάκι),
1/2 κούπα τσαγιού Ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού Παρμεζάνα
2 σκελίδες Σκόρδο λιωμένο
Αλάτι

Κόψτε το ψωμί σε φέτες και χωρίς να αφαιρέσετε την κόρα, τεμαχίστε κάθε φέτα σε μικρούς κύβους.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μεταξύ τους και ρίξτε τα στο ψωμί. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να μουσκέψουν όλα τα κρουτόν.

Μόλις πάρει λίγο χρώμα, τοποθετήστε τα κρουτόν στον φούρνο και ψήστε τα στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα υλικά (ελιές, πιπεριές), μπαχαρικά (πιπέρι, ρίγανη) και περισσότερα τυριά π.χ. (κεφαλοτύρι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου