14 Νοε 2011

φτιάξε το δικό σου αεροστόπ

DSC01775Το αεροστόπ πόρτας είναι αυτό το μακρόστενο μαξιλαράκι που βάζουμε στην χαραμάδα της πόρτας για να μην μπαίνει το κρύο. Φτιάξαμε και σου δείχνουμε πως να φτιάξεις και εσύ ένα με περισσεύματα υφασμάτων.
.

Βήμα - Βήμα


Θα χρειαστείς αρκετά κομμάτια υφάσματος ώστε το τελικό σου ύφασμα να έχει μήκος 1,10 και πλάτος 22 εκατοστά (πριν το ράψεις σαν σωλήνα). Εγώ χρησιμοποίησα 14 κομμάτια διαφορετικού μήκους αλλά ίδιου πλάτους. Για την ακρίβεια ξεκίνησα με 25 εκατοστά πλάτος ώστε μετά το "ίσιωμα" που του έκανα μου έμειναν 22.

Αφού αποφασίσεις την διάταξη των κομματιών (βγάλε και μια φωτογραφία γιατί με τα ραψίματα μπορεί να μπερδευτούν τα κομμάτια) καρφίτσωσέ τα καλή με καλή πλευρά και ράψε τη μία πλευρά τους.

Καρφίτωσε και πάλι τα καινούργια κομμάτια και ράψε τις άκρες τους μέχρι να έχεις ένα ενιαίο κομμάτι. Σιδέρωσε την ανάποδη πλευρά και άνοιξε τις ραφές ώστε να κάτσουν καλύτερα.

Δίπλωσε το κομμάτι στην μέση και "ίσιωσέ" το, κόψε δηλαδή το ύφασμα που περισσεύει ώστε οι δύο άκρες να ευθυγραμμιστούν.

Ράψε τις 2 άκρες κατά μήκος (ανάποδη με ανάποδη πλευρά) ώστε να δημιουργήσεις ένα σωλήνα και σιδέρωσε και πάλι τις ραφές.

Υπάρχουν διάφορα υλικά με τα οποία μπορείς να γεμίσεις το αεροστόπ, εγώ χρησιμοποίησα αφρό τυλιγμένο σε ρολό, το οποίο έσπρωχνα καθώς γύριζα τον σωλήνα στην καλή του πλευρά.

Αφού γεμίσεις το αεροστόπ ράψε τις 2 άκρες του και καμάρωσέ το! Καλό χειμώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου