Τι χρειαζόμαστε:
Πως το κάνουμε:
- Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με την κανέλα, το baking powder και το αλάτι.
- Στο μπολ του μίξερ, χτυπούμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και τα αυγά και χτυπούμε για άλλα 3 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι (κουταλιά-κουταλιά).
- Βάζουμε σε μεγάλο ταψί λαδόκολλα και αφού βρέξουμε τα χέρια μας, μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και την τοποθετούμε στο ταψί σχηματίζοντας 2 κορμούς (23 x 4 εκ περίπου ο κάθε κορμός).
- Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να περάσουν 10 λεπτά για να κρυώσουν κάπως οι κορμοί.
- Μεταφέρουμε τους δύο κορμούς σε σανίδα κοπής και τους κόβουμε σε διαγώνιες λεπτές φέτες.
- Τοποθετούμε τις φέτες στο ταψί, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Διατηρούνται σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου