20 Νοε 2011

Biscotti κανέλας

 

 

Τι χρειαζόμαστε:

    Biscotti κανέλας
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 135 γρ. ζάχαρη
  • 85 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 αυγό + 1 κρόκος
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αυγό (για να τα αλείψουμε πριν ψηθούν)
Πασπαλίζουμε με:
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα

 

Πως το κάνουμε:

  1. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με την κανέλα, το baking powder και το αλάτι.
  2. Στο μπολ του μίξερ, χτυπούμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τη βανίλια και τα αυγά και χτυπούμε για άλλα 3 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα.
  4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι (κουταλιά-κουταλιά).
  5. Βάζουμε σε μεγάλο ταψί λαδόκολλα και αφού βρέξουμε τα χέρια μας, μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και την τοποθετούμε στο ταψί σχηματίζοντας 2 κορμούς (23 x 4 εκ περίπου ο κάθε κορμός).
  6. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
  7. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να περάσουν 10 λεπτά για να κρυώσουν κάπως οι κορμοί.
  8. Μεταφέρουμε τους δύο κορμούς σε σανίδα κοπής και τους κόβουμε σε διαγώνιες λεπτές φέτες.
  9. Τοποθετούμε τις φέτες στο ταψί, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Διατηρούνται σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου