12 Οκτ 2011

Τα φωτοβολταϊκά και η παγίδα που στήνει το ΠΑΣΟΚ


Ενεργιακό τρίκικλο

Η μεγαλύτερη απάτη και η επόμενη Πασοκική φούσκα που θα την πληρώσουν πολλοί είναι τα φωτοβολταϊκά. Καταρχάς οι παραγωγοί πληρώνονται με δεκαπλάσια τιμή από ότι είναι το κόστος παραγωγής της ΔΕΗ και των ανεξάρτητων παραγωγών. Τα λεφτά μέχρι τώρα τα πληρώνει ο ΔΕΣΜΗΕ, ο οποίος υποτίθεται ότι θα χρηματοδοτηθεί από το κράτος για να πληρώσει τους παραγωγούς από φωτοβολταϊκά, ένα κράτος που σε λίγο δεν θα έχει λεφτά για να πληρώσει τους δημόσιους υπάλληλους. Άρα αναγκαστικά ο λογαριασμός θα περάσει στους καταναλωτές, οι οποίοι θα λάβουν λογαριασμούς ρεύματος με τέτοιες αυξήσεις που θα τρίβουν τα μάτια τους για να μην πω τίποτα χειρότερο. Ένα άλλο έγκλημα που γίνεται είναι ότι χρησιμοποιούν καλλιεργήσιμη γη για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Τι στιγμή που υπάρχει έλλειψη τροφίμων και αύξηση στις τιμές των τροφίμων διεθνώς και εκτός των άλλων η χώρα μας είναι ελλειμματική στη παραγωγή τροφίμων σε σχέση με τις ανάγκες του πληθυσμού, εμείς χρησιμοποιούμε πολύτιμη καλλιεργήσιμη γη για να εγκαταστήσουμε φωτοβολταϊκά.  Είναι βάβαιο οτι,στους αγρότες η κυβέρνηση  αναγκαστικά θα τους μειώσει την τιμή που αγοράζει ο ΔΕΣΜΗΕ το ρεύμα και θα τους οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή. Την παγίδα την έχει καλοστημένη το ΠΑΣΟΚ
Και πάμε στη συνέχει στη μεγάλη απάτη όλων των εποχών, την επένδυση των 20 δις. των Γερμανών στη χώρα μας, για φωτοβολταϊκα, για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που θα την μεταφέρουν στη Γερμανία. Καταρχάς το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι πορτοκάλια και καρπούζια για να το βάλουμε σε μια νταλίκα και να το μεταφέρουμε στη Γερμάνια. Το ηλεκτρικό ρεύμα θέλει γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης, οι οποίες για να γίνουν θέλουν εκτός από χρήματα την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών. Λάβετε υπόψη ότι για να γίνει μια γραμμή μεταφοράς 400 KV που θα εξασφάλιζε την Αθήνα από black out, στη δεκαετία του ΄90, καθυστέρησε για 10 χρόνια, γιατί αντιδρούσαν οι κάτοικοι στο Κρυονέρι. Φανταστείτε τι έχει να γίνει για την κατασκευή γραμμών μεταφοράς για να μεταφέρουν ρεύμα από Ελλάδα στη Γερμανία με πολλά ενδιάμεσα κράτη, στα οποία οι κάτοικοί τους δεν έχουν και κανένα συμφέρον για την διέλευση ηλεκτρικής ενέργειας από Ελλάδα σε Γερμανία. Με απλά λόγια θα γίνει χαμός και στο τέλος δεν θα γίνει τίποτα! Καθρεφτάκια και χάντρες έφερε ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ρεσλερ για τους ιθαγενείς και όχι σοβαρές επενδύσεις!
Η επιτροπή προγράμματος στην οποία συμμετέχω και συνεκλήθη δύο φορές την μια για να γνωριστούμε και την άλλη για να ακούσουμε τον Στυλιανίδη, δεν έχει συγκληθεί καμιά άλλη φορά, ίσως γιατί όλοι οι παρατρεχάμενοι καθηγητές που συμμετέχουν δεν έχουν και τίποτα να προσφέρουν εκτός του ότι αναμένουν να αναλάβουν θέσεις όταν η ΝΔ έλθει στη εξουσία (για αυτό θα πω περισσότερα μια άλλη φορά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου