6 Οκτ 2011

Μαγειρική σε Θερμός


Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι τα περισσότερα δημητριακά και οι σπόροι, μπορούν να φαγωθούν ωμά με ένα απλό μούλιασμα ή προβλάστημα  με νερό, κάτι που αφ ενός διπλασιάζει την ποσότητα της τροφής μας και αφετέρου με τη μη καταστροφή των ενζύμων και βιταμινών με το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες, μας παρέχουν υψηλή διατροφική αξία.
Ταυτόχρονα έχουμε χαμηλή κατανάλωση ενέργειας από τον οργανισμό για την χώνευσή τους, αφού τα ένζυμα δεν έχουν καταστραφεί και η τροφή διασπάτε και απορροφιέται από τον οργανισμό χωρίς την ανάγκη του συκωτιού και της χολής …

Μπορείτε να μαγειρέψετε πανεύκολα δημητριακά χωρίς κόπο και χρόνο στην κουζίνα, όταν πρέπει να φύγετε βιαστικά για τη δουλειά, το σχολείο, την εκδρομή σας, ή την εργασία στο χωράφι σας.
Από το προηγούμενο βράδυ, τοποθετήστε αμαγείρευτα δημητριακά σε ένα θερμός. Προσθέστε αρκετό βραστό νερό και σφραγίστε το θερμός. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο…
Το επόμενο πρωί, το δημητριακά σας θα έχουν μαγειρευτεί και θα είναι έτοιμα.

Η μαγειρική σε θερμός δεν είναι μόνο πρακτική, αλλά αποφεύγει και τη χρήση υψηλής θερμοκρασίας που καταστρέφει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

 Ένα άλλο πλεονέκτημά της είναι ότι καθιστά περιττά τα ακριβά, επεξεργασμένα δημητριακά τα οποία, πέρα απ' όλα τα άλλα, δεν περιέχουν θρεπτικές ουσίες.


Η μέθοδος αυτή σας επιτρέπει να παίρνετε μαζί σας οπουδήποτε ζεστά δημητριακά. Επίσης, είναι ιδανική για διακοπές σε κάμπινγκ, ή εργασία σε εξωτερικούς χώρους, αφού δεν χρειάζεται μαγειρικά σκεύη  που καθαρίζουν δύσκολα.
Ταυτόχρονα κάνετε και εξοικονόμηση ενέργειας αφού δεν χρειάζεται επιπλέον μαγείρεμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου