24 Οκτ 2011

ΟΥΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΠΕΡΙ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ ..ΓΙΑΤΙ ..;;;Σιωπή πληροφόρησης για την Ισλανδία. ΓΙΑΤΙ....; Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πει ΠΩΣ.., ενώ έγινε γνωστό τι συνέβη στην Αιγυπτο, τι παίχτηκε στη Λιβυη, ΔΕΝ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ποτέ τι συμβαίνει στην Ισλανδία; Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε, να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ η κυβέρνηση, ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕ τις μεγαλύτερες τράπεζες, αποφάσισε να ΜΗΝ πληρώσει το χρέος που είχαν δημιουργήσει λόγω της κακής οικονομικής πολιτικής και καταστασης και κατέληξε να δημιουργήσει ένα λαϊκό σώμα για την αναδιαμόρφωση του συντάγματος.

Και όλο αυτό με ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ διαδικασίες. Μια πραγματική επανάσταση κόντρα στην εξουσία που μας οδήγησε στην παρούσα κρίση.
Εδώ, γιατί δεν μπορέσαμε να μαθουμε τίποτα γι' αυτά τα γεγονότα εδώ και δύο χρόνια;

Τι θα γινόταν αν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες έπαιρναν παράδειγμα;

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ:

2008. Εθνικοποιείται η κύρια τράπεζα της χώρας. Καταρρέει το νόμισμα, σταματάει τη λειτουργία του το χρηματιστήριο. Η χώρα είναι σε πτώχευση.

2009. Οι διαμαρτυρίες του κόσμου μπρος στην Βουλή καταφέρνουν και κηρύσσονται πρόωρες εκλογές και προκαλούν την παραίτηση του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης. Συνεχίζει η άθλια κατάσταση της οικονομίας της χώρας. Μέσω ενός νόμου προτείνεται να πληρωθεί το χρέος στην Μ.Βρετανία και την Ολλανδία, με την πληρωμή 3.500 εκ. ευρώ, που θα πληρώσουν όλες οι ισλανδικές οικογένειες μηνιαία για 15 χρόνια με 5,5% επιτόκιο.

2010. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους και ζητάει δημοψήφισμα για το νόμο. Τον Γενάρη του 2010 ο πρόεδρος αρνείται να θέσει τον νόμο σε ισχύ και ανακοινώνει ότι θα υπάρξει αίτημα για λαϊκή ετυμηγορία. Τον Μάρτιο γίνεται το δημοψήφισμα και σαρώνει το ΌΧΙ στην πληρωμή με 93%
των ψήφων. H κυβέρνηση αρχίζει δικαστική έρευνα για ευθύνες για την κρίση. Αρχίζουν οι συλλήψεις τραπεζιτών και υψηλόβαθμων στελεχών. Η Interpol εκδίδει διαταγή και όλοι οι εμπλεκόμενοι τραπεζίτες εγκαταλείπουν την χώρα.

Στο πλαίσιο της κρίσης, εκλέγεται ένα σώμα από πολίτες για να συγγράψει το νέο Σύνταγμα. Εκλέγονται 25 πολίτες, χωρίς πολιτική εξάρτηση, από τους 522 που παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι. Η προϋπόθεση υποψηφιότητας ήταν να είναι ενήλικοι και να έχουν προταθεί από 30 άτομα.

Το σώμα αρχίζει την εργασία του τον Φεβρουάριο του 2011 και θα παρουσιάσει μια magna carta λαμβάνοντας υπ' όψιν τις ομόφωνες συστάσεις διαφορετικών συνελεύσεων που θα πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα. Θα πρέπει να επικυρωθεί από την υπάρχουσα βουλή και από την επόμενη αναθεωρητική που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές.

Αυτή είναι η σύντομη ιστορία της Ισλανδικής επανάστασης:

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,
ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ,
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ,
ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ και
ΞΑΝΑΓΡΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Μίλησαν για όλ' αυτά τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ?

Φυσικά ΟΧΙ!

Ο ισλανδικός λαός έδωσε ένα μάθημα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σ' όλον τον κόσμο.

SI TE PARECE, DIFUNDE ESTE MENSAJE, PUEDE QUE HAYA ALGUIEN QUE NO LO SEPA.

(Διαδώστε το μήνυμα αυτό!Υπάρχουν πολλοι που δεν γνωρίζουν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου