13 Σεπ 2011

E.coli και ακτινοβολία!

 
 
 
Το ευρωπαϊκό E.coli μπορεί να είναι αποτέλεσμα γενετικής μηχανικής. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάνει αυτό που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της βιομηχανικής γεωργίας και της βιομηχανίας τροφίμων. Έχει δημιουργήσει την αιτία («πραγματική ή διαφημισμένη») για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να προχωρήσουν για λογαριασμό των εταιρικών συμφερόντων με την "λύση" που λεει να ακτινοβολούνται τα φρέσκα τρόφιμα. Και με τα λόγια του Gomer Pyle, «Έκπληξη! Έκπληξη!» - κάνουν ακριβώς αυτό.

Ο Χένρι Κίσινγκερ μίλησε για τα πλεονεκτήματα που θα αποκόμιζαν εκείνοι που ενδιαφέρονται να ελέγχουν τα πράγματα, «εάν  λεγόταν στους [ανθρώπους] ότι υπήρχε μια εξωτερική απειλή από κάπου, είτε πραγματική ή διαφημισμένη, η οποία απειλούσε την ίδια μας την ύπαρξη ...» Αυτός, δύο φορές, υπονοεί την πιθανή απάτη, και όσον αφορά  την πραγματικότητα της απειλής όσο και την αναφορά σε αυτήν.

Η ακτινοβόληση της τροφής θα παγίωνε τον έλεγχο των τροφίμων από τις εταιρίες και θα ήταν το τέλος της φρέσκιας, της βιολογικής και της τοπικής τροφής.

Είναι το E.coli τρομοκρατία εκ μέρους της εταιρικής γεωργίας και της συγκεντροποίησης της τροφής; Με ένα δώρο στην πυρηνική βιομηχανία, η οποία θα κάνει περισσότερα κέρδη ακτινοβολώντας τα τρόφιμα και θα βρει μια χρήση για τις χρησιμοποιημένες της ράβδους καυσίμου τις οποίες «πουθενά δεν μπορεί να αποθηκεύσει με ασφάλεια».

Πέρα από το να αναρωτιόμαστε από που προήλθε το E.coli και το να ψάχνουμε το ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από αυτό, σοβαρά ερωτήματα τίθεται σχετικά με την προσφερόμενη «λύση» - την ακτινοβοληση της τροφής - ειδικά μετά την καταστροφή της Fukushima.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου