7 Απρ 2015

50+ Iδέες για Διακοσμητικά ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ αυγά ΧΩΡΙΣ ΜΠΟΓΙΑ

Ε


κτός από τα βαμμένα πασχαλινά αυγά, που μπορείτε να βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετεδιακοσμητικά αυγά για να τα χρησιμοποιήσετε σε κάθε είδους πασχαλινή σύνθεσηκαι διακόσμηση, χωρίς να χρησιμοποιήσετε μπογιά και με βασικά υλικά ...χαρτί και ...ύφασμα

Ο απλούστερος τρόπος είναι αυτός του ντεκουπάζ, το να κολλήσετε δηλαδή χάρτινα μοτίβα από χαρτοπετσέτα, ρυζόχαρτο ή και κάθε είδους λεπτό χαρτί πάνω στα αυγά, καλύπτοντας κάποια σημείαή και ολόκληρη την επιφάνειά τους. Ανάλογα με το σχέδιο και τις αποχρώσεις του χαρτιού, μπορείτε να δώσετε στα αυγά ...άπειρες διαφορετικές εντελώς όψεις, ανάλογα με το γούστο σας και τιταιριάζει στις συνθέσεις που θα τα χρησιμοποιήσετε. 

Σε αυτού του είδους τις κατασκευές που δεν θα ...ζήσουν παρά λίγες μέρες, δεν χρειάζεται καν να περάσετε στο τέλος την επιφάνεια των αυγών με προστατευτικό βερνίκι, εκτός φυσικά κι αν θέλετε να δώσετε έντονη ματ ή γυαλιστερή υφή, απλώς κολλάτε το χάρτινο μοτίβο με κόλλα χειροτεχνίας και αφήνετε να στεγνώσει.  
Ο απλούστερος τρόπος για να καλύψετεολόκληρη την επιφάνεια του αυγού μεχαρτοπετσέτα είναι να κόψετε το 1/4 να το κολλήσετε πάνω στο αυγό δημιουργώντας με το χαρτί ένα "πουγγί" και να κόψετε το κομμάτι χαρτιού που περισσεύει. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες ή χαρτιά με πασχαλινά μοτίβα αλλά και οποιοδήποτε άλλο, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ όμορφο και η διαδικασίααπλούστερη ακόμη και από το να βάψετε τα αυγά με μπογιά.  


Για να χρησιμοποιήσετε πιο χοντρά χαρτιά όπως απόεφημερίδες, περιοδικά κλπ. κόψτε τα σε λουρίδες και σε μήκος που να καλύπτουν κάθετα την περίμετρο του αυγού και κολλήστε τες  με κόλλα την μια δίπλα στην άλλη, μέχρι να καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνειά του.  


Εκτός από χαρτί, με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να διακοσμήσετε την επιφάνεια των αυγών με ύφασμα

Λινάτσα, δαντέλες ή ό,τι άλλο σας αρέσει, αλλά και σκοινί ή νήμα, μπορούν να κολληθούν με απλή κόλλα χειροτεχνίας και να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε πολύ ιδιαίτερα διακοσμητικά αυγά για κάθε τύπου πασχαλινή διακόσμηση. 

Για ακόμη πιοεντυπωσιακόαποτέλεσμα μπορείτε νασυνδυάσετε τα υλικά,προσθέτοντας όποια διακοσμητικά στοιχεία θέλετε πάνω σε κανονικά αυγά ή και σε λίγομεγαλύτερα φτηνά διακοσμητικά αυγά κάθε τύπου που θα βρείτε στην αγορά, ηεπιφάνειά τους στο τέλος  θα έχει πλήρως επικαλυφθεί και δεν θα διακρίνεται. 

Φυσικά με πρόσθετα στοιχεία από ύφασμα ή χαρτί μπορείτε να διακοσμήσετε και βαμμένα αυγά όποιον τρόπο και είδος μπογιά και αν έχετε επιλέξει. 

Κάθε τύπου κατασκευή στην οποία θα χρησιμοποιήσετε κόλλα, βερνίκια κλπ. είναι ακατάλληλη για αυγά που προορίζονται για φαγητό. Για να διακοσμήσετε με ανάλογους τρόπους, αντί για μπογιά, αυτά τα αυγά αντικαταστήστε την κόλλα με ...ασπράδι αυγού. Χτυπήστε ελαφρά το ασπράδι και με ένα πινελάκι θα το χρησιμοποιήσετε σαν κόλλα για να κολλήσετε πάνω στα αυγά κάθε είδους χαρτί. Δείτε εδώλεπτομέρειες.  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου